• Aranylemezre került a Bombshell
  • A PC-s verzió január 29-én debütál, a konzolos változatok pedig valamikor az idei esztendőben
  • Jövő héten jön a fantasztikusnak ígért launch trailer

A 3D Realms és az Interceptor Entertainment hatalmas örömmel tudatta mindenkivel, hogy elkészült a Bombshell mesterlemeze, így megkezdődhet az RPG elemekkel színesített véres-humoros akciójáték sorozatgyártása. A dolog nem csak azért nagy fegyvertény, mert a Bombshell a Duke Nukemet jegyző 3D Realms első kiadott játéka több mint tíz esztendő után, hanem azért is, mert igencsak kacifántos utat járt be a program a hosszúra nyúlt fejlesztési időszak során.

Az Unreal Engine 3-ra épülő játék munkálatai ugyanis még Duke Nukem: Mass Destruction címmel kezdődtek, ám mivel a széria jogai a Gearbox Software-t illetik, így az jogi útra terelte az esetet. A huzavona végén az Interceptor és a 3D Realms visszavonulót fújt, átnevezték a programot Bombshellre, főszereplőnek pedig a művégtaggal szerelt amazont, Shelly "Bombshell" Harrisont tették meg.

Persze ettől még a Bombshell le sem tagadhatja gyökereit, hiszen rengeteg a Duke Nukem-szériából ismerős elem köszön vissza benne, elég csak a durva humorra, a támadó idegen lényekre, vagy éppen a veszélyben levő amerikai elnökre gondolni. És persze jó kis fricska a Gearbox felé, hogy Shelly ősellenségének, Jadus Heskel professzornak az a Jon St. John kölcsönzi a hangját, aki anno Duke Nukemet is életre keltette.

Shelly Harrisont irányítva egyébként az lesz a feladatunk, amit egy ilyen programtól elvárunk: szörnyek ezreit lemészárolva kell megmentenünk az idegenek által túszul ejtett amerikai elnököt. Reméljük, hogy a történetben akad majd azért egy-két csavar, mert a látvány és a hangulat egészen meggyőző a trailerek alapján, nem kis mértékben az Andrew Hulshult által komponált aláfestő muzsikának köszönhetően, mely nem csak a játék Digital Deluxe Edition változatában kap helyet 42 tételével, hanem 9 dolláros áron különállóan is letölthető lesz az iTunes kínálatából.

A Bombshell tehát január 29-én jelenik meg PC-kre (a konzolos átiratokra még bizonytalan ideig várni kell), a 3D Realms ígérete szerint pedig a jövő héten már megtekinthetjük a launch trailert, mely állítólag az egyik legvagányabb előzetes mely a stúdió kezei közül valaha kikerült.