Bár esős napot írtak, végül meglepően szép és tiszta idő fogadott minket a Lupa-tónál, ahol a Samsung egy külön helyet biztosított a Samsung Galaxy Unpacked rendezvénynek. A strand mindenkinek igen csábító lehetett, de ezúttal dolgozni jöttünk, szóval felkészülten vártuk a nagy leleplezést. Ahogy egyre több ismerős arc (youtuberek, influenszerek stb.) tűnt fel a színen, úgy fokozódott az izgalom is, majd egy kis idő után a Samsung lerántotta a leplet a legújabb készülékeiről.

Mindről fogunk részletesebb is írni később, de lássuk a legnagyobb újdonságokat! A Samsung Galaxy Z Fold 4 már összecsukott állapotában is igen impozáns: vékonyabb, mint elődje, a külső kijelző pedig immár 23:9 képarányt kapott. A 120 Hz-es OLED kijelző 2316 x 904 felbontást képes produkálni. A kinyitjuk, akkor egy 6:5-ös képarányú kijelzőt kapunk, 1276 x 1812 felbontással. Teljesen új Snapdragon 8+ Gen 1 duruzsol a készülékben, méghozzá 12 GB RAM mellett, ami gyors és gördülékeny használatot biztosít. Az 50 MP-es hátlapi kamerát egy 12 MP-es ultraszéles látószögű és egy 10 MP-es 3X telefotó kamera is megtámogatja, de kapunk egy 10 MP-es szelfikamerát is. Élőben kipróbálva az mindenképp elmondható, hogy a különféle alkalmazásokat sokkal jobban sikerült elosztani az új kijelzőn, ami alulra egy Taskbar-t is kapott.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Samsung Galaxy Z Flip 4 kisebb ugyan, de valamivel dizájnosabb. Egyértelműen a nyitogatható telefonok most a legmenőbbek a piacon, és a Samsung nagyon szépen kimaxolja ezt a stílust. A Z Flip 4 IPX8-as vízálló minősítést kapott, elődjéhez képest pedig vékonyabb lett. A Snapdragon 8+ Gen 1 jelen esetben 8 GB RAM-mal egészül ki. Az akkumulátor nagyot fejlődött, a korábbi 3300-ast 3700 mAh-s váltotta. A belső kijelző képaránya 22:9, a felbontás pedig 2640 x 1080, míg a kisebb, külső kijelzőé 260 x 512 pixel. Hátlapi duál kamerát kapunk (12 MP-es mindkettő), valamint egy 10 MP-es szelfikamerát. Picit odébb sétálva kipróbálhattuk a Samsung Galaxy Watch 5 okosórákat is, amelyek közül a Samsung Galaxy Watch 5 Pro nyerte el leginkább a tetszésünket. Egy rendkívül masszív, és hasznos funkciókkal telepakolt óráról van szó, ami konkrétan titán vázzal, és brutális, 590 mAh aksival lett ellátva. Végezetül pedig ott volt még a Samsung Galaxy Buds 2 Pro, ami a minőségi vezeték nélküli fülhallgatók piacát hivatott felrázni, 24 bites hangzással és aktív zajszűréssel. Utóbbit bekapcsolva 5, kikapcsolva 8 órányi működést kapunk.

A Samsung újdonságairól hamarosan részletesebben is írunk nektek!