• Clarence „Coodie” Simmons 21 éve kezdte filmezni Kanye West életét
  • Ma debütál a rapper életét átfogó dokusorozat második része a Netflixen
  • Az életút állomásai mellett két alkotó személyes kacsolatáról is tanúskodik a széria

Sokak szerint zseni, mások kivételes jelenségnek gondolják, néhányan csupán szórakoznak rajta. Akárhogyan is, Kanye West az elmúlt húsz év egyik legmeghatározóbb zenei alakja, akinek népszerűségét még harsány politikai szerepvállalása sem tudta derékba törni. A rapper pályáját bemutató netflixes doksi azért különleges, mert nem a szokásos beszélő fejes, az életút stációit sorra vevő produkcióról van szó.

Clarence „Coodie” Simmons rendező még Kanye híressé válása előtt, huszonegy éve költözött Chicagóból New Yorkba kifejezetten azzal a céllal, hogy dokumentumfilmet készítsen a feltörekvő rapper mindennapjairól. Noha az egykori barátok mára kissé eltávolodtak egymástól, Simmons most három részes doksiként teszi közzé az egykori felvételeket (2005-ben állítólag Kanye még nem állt készen a film bemutatására).

aaaabxq7nbjgfueygkb7ecgyvnwov4bjfd4rz5zxzkiuz7r4m32ptwyubjygdhli4c-cgifhvlu8lrym2b28nzorjnaz050.jpg
(A kép forrása: Netflix)

Ma debütál a trilógia középső epizódja, ami Ye lemezkiadóhoz való szerződésének időszakánál veszi fel a fonalat. „Egy autóbaleset és törött állkapcsa mindent veszélybe sodor, ám a megállíthatatlan művész platinalemezre váltja fájdalmát” – áll a hivatalos leírásban. Alább láthatjátok a magyar feliratos előzetest.