• Richard Jewell az 1996-os olimpián szúrt ki és hatástalanított egy robbanóanyagot tartalmazó csomagot
  • Később őt is megvádolták a robbantási kísérletben való részvétellel
  • A megpróbáltatásairól szóló filmet Clint Eastwood rendezi, a főszereplőket Paul Walter Hauser és Sam Rockwell játsszák
  • Premier december 13-án

Clint Eastwood legutóbb januárban jelentkezett A csempész című rendezésével, december 13-án pedig már mozikba is kerül következő filmje. A Richard Jewellt még a Fox kezdte fejleszteni, Disney-vel való egyesülésük után azonban távozott a két főszereplőjelölt, Leonardo DiCaprio és Jonah Hull, végül pedig átengedték a projektet a Warnernek. A Vanity Fair cikkéből végül az Éhezők viadala és a Gemini Man szkriptjét is jegyző Billy Ray írt forgatókönyvet.

richard-jewell-2.jpg

Jewell az 1996-os atlantai olimpia alatt vált híressé, amikor egy robbanóanyagot tartalmazó csomagot kiszúrt és hatástalanított, ezzel megmentve számtalan ember életét. Az egykori hőst azonban a média gyorsan hírbe hozta a merénylettel, a férfinek pedig hosszú időbe telt, mire bíróság előtt tisztázni tudta magát. Jewell hosszú pokoljárás után 2007-ben hunyt el mindössze negyvennégy évesen.

judging-jewell.jpg

Eastwood végül a sok stúdióváltás után is megmaradt a rendezői székben, színészi feladatokat azonban ezúttal nem vállalt. A főszerepekben Paul Walter Hauser és Sam Rockwell láthatók, de feltűnik mellettük Olivia Wilde, Jon Hamm, Kathy Bates és Nina Arianda is. Alább láthatjátok az első hivatalos előzetest.

mv5bm2rkytllnmitnmm3mc00nzkxltllmtatnmiynzljnmfkzdk3xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1sy1000sx1500al.jpg