• A Netflixen debütál az első nagy költségvetésű dél-koreai űrfilm
  • Az űrsepregetőkben egy szemétgyűjtő hajó értékes humanoidra bukkan
  • Váltságdíjat követelnek érte a Space Guards nevű csapattól
  • Premier február 5-én

George Clooney netflixes filmjében még sötét jövőnek tűnt, amikor el kell hagyni a Földet, az első nagy költségvetésű dél-koreai űrfilm – ami a koronavírus miatt szintén a streamingszolgáltatón debütál majd – azonban könnyed stílusban fogadja a bolygó pusztulását. Amint címe is mutatja, Az űrsepregetők (Space Sweepers) inkább a nevettetést tűzi ki célként.

A 2092-ben játszódó film egy űrben kóválygó szemétgyűjtő hajó kalandjait követi. Amikor a Victory legénysége rábukkan az értékes humanoidra, amit a UTS Space Guards nevű csapat keres, váltságdíjat követelnek érte. A történet a Galaxis útikalauz stopposoknak alapszituációját idézi, az előzetesben látható sci-fi klasszikusokat parodizáló elemek pedig leginkább az Űrgolyhókra emlékeztetnek.

poster-1609924606-928x523.jpg

Az európai mozinézőnek nem sokat mondanak a stábtagok nevei, Dél-Koreában viszont igazi sztárok a főszereplők, Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Hae-Jin Yoo és Jin Seon-kyu, valamint az A Werewolf Boy-t jegyző Sung-hee Jo rendező is. Február 5-én debütál a 16-os karikás film a Netflixen. Alább láthatjátok az angol feliratos előzetest.