Az Epic Games Store első nagy akciója, bár tényleg remek árakkal várja az embereket, nem zajlik éppen zökkenőmentesen. Több játék eltűnt a boltból az Epic Mega Sale elkezdése után, többek között olyan nagy címek is, mint a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 és a Borderlands 3. Ez ugyan nem marad így örökre, de a kezdetben leértékelt árú programok az akció végéig biztos nem kerülnek vissza a kínálatba.

Most újabb probléma ütötte fel a fejét: néhány felhasználó arról panaszkodott, hogy miután egyszerre megvettek több játékot, üzenetet kaptak az Epictől, de az nem köszönőlevél volt. Éppen ellenkezőleg, közölték, hogy a fiókjukat blokkolták, és forduljanak az ügyfélszolgálathoz. Az egyik vásárló, Patrick Boivin Twitteren osztotta meg saját élményét. Elmondása szerint vett öt játékot 5 és 50 dollár érték között, mire az Epic Games az ő felhasználói fiókját is letiltotta.

Az Epictől Nick Chester a Game Revolutionnek elmondta, hogy a problémát a rendszer agresszív csalásvédelme okozza. Ha valakivel ilyesmi történik, keresse fel az ügyfélszolgálatot, és kivizsgálják az ügyet.

Ugyan ezt már Chester nem tette hozzá, de valószínűleg az áll mindennek a hátterében, hogy jelenleg az Epic Games Store-ban nincsen kosár, ahová be lehetne pakolni a megvásárlásra szánt játékokat (hogy hogyan üzemelhet egy online bolt eme funkció nélkül, azt most inkább nem firtatnám). Vagyis minden játékot egyenként kell megvásárolni, és így az ember fennakadhat a túlságosan érzékeny csalásvédelmi rendszer hálóján.

epic-games-store-fortnite.jpg

Akárhogy is, a fentiek tekintetében az Epic Games Store jelenlegi (nem szándékos) üzenete az, hogy ne vegyünk egyszerre túl sok játékot, mert eltiltanak minket a vásárlástól. Ami nem biztos, hogy jó üzenet az első akció során.