Az Epic Games Store-ban már fut az első nagy leárazás, ahol igazán olcsón juthatunk hozzá nemcsak régebbi játékokhoz, de olyanokhoz is, amik csak év végén vagy jövőre fognak megjelenni. De úgy tűnik, nem minden kiadó érzi ezt jónak, mert hirtelen eltűnt néhány játék a kínálatból.

Az indie Oxygen Not Included valószínűleg vállrándítást váltana csak ki, na de az, hogy a Paradox is levetette a Vampire – The Masquerade: Bloodlines 2-t, arra azért már felfigyel az ember. És nemcsak annyi történt, hogy nincs leárazva, hanem teljesen eltűnt az Epic Games Store-ból, az adatlapja helyén 404-es hiba fogad.

Az Epic a Kotakunak a következőt nyilatkozta:

„Ha egy fejlesztő vagy kiadó úgy dönt, nem vesz részt az eladásban, azt tiszteletben tartjuk. A Paradox Interactive úgy döntött, nem vesz részt az Epic Mega Sale-ben, ezért a játékot ideiglenesen eltávolítottuk a boltból. Ha megvásároltad a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-t, míg le volt értékelve, az Epic ezt az árat veszi figyelembe.”

Az Epic kiadási stratégiáért felelő igazgatója, Sergey Galyonkin a DTF orosz oldalnak elmondta: azt hitte, hogy a Paradox tisztában van az eladási mechanizmussal, ám „egy kis vizsgálódás után kiderült: tévedett”. Galyonkin is megerősítette a Bloodlines 2 visszatérését az Epic Games Store-ra, és azt is, hogy aki a kedvezményes áron vette meg, az azon is kapja meg.

Eközben egy másik indie játék, a Hades is fura árváltozáson esett át. Kezdetben 6,99 dolláros leértékeléssel bírt, ám egyszer csak a fejlesztő Supergiant megemelte azt 14,99 dollárra. Ezzel párhuzamosan az alapárat is emelte 19,99 dollárról 24,99 dollárra. Ezt azzal magyarázta Discordon, hogy a játék folyamatosan fejlődik és bővül, hiszen még csak korai hozzáférésben van. Az egészben az a „poén”, hogy nem sokkal ez előtt Supergiant Twitteren azt mondta, hogy jó előre szól, ha a játék ára megemelkedik. Nem szólt.

Természetesen jött is a felhördülés, úgyhogy Supergiant bocsánatot kért a „gyenge kommunikációért”, és visszaállította a Hadest 19,99 dolláros alapárra, és kedvezményesen most 10 dollárért lehet megvásárolni.

Szóval van némi zűr a háttérben. Valószínűleg a kisebb indie játékok körüli bonyodalom nem okoz különösebb gondot, de az már nem éppen kellemes, hogy a Paradox is kihátrált az Epic Mega Sale-ből a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-vel.