• A film rendezője Niki Caro (MenedékTerepfutás)
  • Yifei Liu játssza a címszereplőt
  • A császárt Jet Li alakítja, de szerepel a filmben a Zsivány Egyes vak szerzetesét megformáló Donnie Yen is
  • Premier 2020. március 26-án

Dumbó, az Aladdin és az Oroszlánkirály után 2020. március 26-án újabb klasszikus Disney-mese élőszereplős remake-je kerül mozikba (Emma Stone-nal már készül egy élőszereplős Szörnyella de Frász spin-off is). A címszereplőt a kínai-amerikai Yifei Liu játssza (a Disney nem titkolt célja, hogy egy egyelőre kevéssé ismert színésznőt sztárrá tegyen a remake által), a császárt Jet Li alakítja és feltűnik a vásznon a Zsivány Egyes vak szerzetese, Donnie Yen is.

mulan-2020-disney-remake-trailer-release-date.jpg

Az első előzetessel nyilvánvalóvá tette a Disney, hogy az eredetinél realisztikusabb és komolyabb hangvételű alkotást szeretne készíteni – ennek jegyében valószínűleg Mushu sárkány sem szerepel majd a filmben. Niki Caro (Menedék; Terepfutás) rendezése ugyanakkor tartja a klasszikus alaptörténetet: idős és beteg apja helyett Mulan vonul be – férfinak kiadva magát – a seregbe, hogy harcoljon a Kínára támadó hunokkal.

Múlt vasárnap, a Super Bowl szünetében a Mulan is kapott egy új kedvcsinálót (itt láthatjátok az összes NFL-döntő alatt sugárzott trailert), a közvetítés ideje alatt pedig a Disney közzétette a film utolsó előzetesét is (a korábbi, szinkronizált előzetest itt nézhetitek újra). Most azonban készült egy új tévészpot is, amit alább láthattok.