• Előzetest kapott
    • a Fekete Özvegy és a Disney+ Marvel-sorozatai
    • A Sonic és a Mulan
    • több akció-/kémfilm: a Halálos iramban 9, a Top Gun és az új James Bond
    • két horrorfilm: a Hang nélkül 2 és A láthatatlan ember
    • két animációs film: a Spongyabob: Spongya szökésben és a Minyonok: Gru színre lép
  • Érkezett néhány sorozatelőzetes is: Rick és Morty, Hunters, A szökevény

A választások és Oscar-díjátadó mellett a Super Bowl az Egyesült Államok harmadik legfontosabb tévében is közvetített eseménye. Az idei NFL-döntő szünetében pedig ismét számtalan film és sorozat előzetesét sugározták, amit most összegyűjtöttünk nektek.

Fekete Özvegy

Magyarországon április 30-án debütál a Natasha Romanoff életét és családi hátterét bemutató opusz, aminek a cselekménye az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik majd. Ha egyes helyszínek ismerősnek tűnnek, akkor nem a szemetek káprázik, hiszen a Fekete Özvegyet részben Budapesten forgatták.

mar-magyarul-is-nezheto-a-fekete-ozvegy-legujabb-elozetese.jpg

Sonic, a sündisznó

Február 13-án debütál nálunk az újrafazonírozott Sonic filmadaptáció. A történet szerint a világ leggyorsabb sündisznója és új legjobb barátja Tom (James Marsden) felkerekednek, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi géniuszt Dr. Robotnikot (Jim Carrey).

sonicintljcarreyforwardrundgtl1shtuk-920x584.jpg

Mulan

Furcsa reklámstratégiát követ a Disney a Mulan esetében. Miközben a klasszikus meséből készült élőszereplős remake kedvcsinálóját is láthatták a tévénézők, a stúdió közzétette a produkció utolsó előzetesét. Premier március 26-án.

mulan-2020-disney-remake-trailer-release-date.jpg

James Bond: Nincs idő meghalni

Nem maradtak izgalmak nélkül az akció- és kémthrillerek kedvelői sem. Újabb tévészpot érkezett a huszonötödik, jubileumi James Bond epizódhoz. A filmben Jamaikából tér majd vissza Európába (egész pontosan Londonba, Norvégiába és Olaszországba) a 007-es, hogy egy titokzatos gonoszt megállítson, akit Rami Malek alakít.

Ez lesz Daniel Craig utolsó Bond-szerepe, visszatér a vászonra Ralph Fiennes, Ben Whishaw és Naomie Harris, illetve – a Bond lányok közül elsőként két részt vállalva – Léa Seydoux is újra feltűnik a vásznon. A direktori székben Cary Fukunaga (Hontalan fenevadak) ül. Premier április 8-án.

jon-az-utolso-daniel-craig-fele-bond-elso-elozetese-ime-az-elso-kepsorok.jpg

Halálos iramban 9

A tavalyi spin-off után folytatódik az anyaszéria is, a helyszínek pedig London, Tokió, Azerbajdzsán és Közép-Amerika lesznek. Főszerepben: Vin Diesel, John Cena, Amber Sienna és Charlize Theron. Premier május 21-én.

halalos-iramban-trailer-01.jpg

Top Gun: Maverick

Az idei év egyik legnagyobb meglepetése az 1986-os Top Gun folytatása lesz, amiben az idén éves Tom Cruise visszatér főszereplőként, oldalán Miles Tellerrel, Jennifer Connelly-vel, Val Kilmerrel és Ed Harris-szel. A rendezői székben Joseph Kosinski (Tron: Örökség; Feledés) ül. Premier július 16-án.

alleejtos-trailerrel-roppent-be-a-top-gun-maverick-legujabb-elozetese.jpg

Hang nélkül 2

Örülhettek a horror-rajongók is, hiszen trailert kapott a Hang nélkül 2 és A láthatatlan ember. Előbbi premierje március 19-én lesz, a cselekmény pedig pontosan ott kezdődik, ahol az első rész véget ért. Főszerepben továbbra is Emily Blunt és John Krasinski is visszatér rendezőként.

utos-flashbackkel-nyit-a-hang-nelkul-2-elso-elozetese.jpg

A láthatatlan ember

Remak-elik az H.G. Wells ikonikus regényét adaptáló 1933-as, legendás James Whale-horrort. A Universal az első Fűrész epizódok szkriptjét jegyző Leigh Whannel rendezői-írói vezényletével modernizálja a történetet. A főszerepben Oliver Jackson-Cohen (A Hill-ház szelleme) és Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) láthatók.

A regény története szerint egy a sci-fi irodalomból ismert tipikus mad scientist-karakter feltalálja a láthatatlanság szérumát, ám a kevercs mentális változásokat is elindít az agyban. A Magyarországon február 27-én debütáló remake annyit csavar az eredeti sztorin, hogy nem a tudós, hanem egyik paranoiássá váló páciensnője lesz az áldozat.

mv5bmza3mmq2zdctmgu4ni00n2yzlwfinjgtmtlimtjmytgwnzhhxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1sx1777cr001777745al.jpg

Spongyabob: Spongya szökésben

Egy évvel a – hamarosan tizenharmadik évadjával induló – SpongyaBob Kockanadrág sorozat atyja, Stephen Hillenburg tragikus halála után, egy új animációs mozifilmmel bővül a franchise. A filmet a sorozat másik régi alkotója, Tim Hill rendezi, míg a forgatókönyvet a több Kung Fu Panda és Alvin és a mókusok epizód szkriptjét jegyző Jonathan Aibel-Glenn Berger páros írta.

A film története szerint Csigusz eltűnik, a címszereplő és barátai pedig azonnal a keresésére indulnak. Utazásuk legizgalmasabb pontja, amikor találkoznak az égő csipkebokorként megjelenő, csillagszemű Keanu Reeves-szel. Magyarországon június 11-én debütál a Spongya szökésben alcímre hallgató opusz.

faff71ffb73adf406332f95ae5abb0b2.jpg

Minyonok: Gru színre lép

Előzetest kapott egy másik animációs produkció, a Minyonok új epizódja is. Tíz évvel az első rész után láthatjuk Gru előzménytörténetét. Premier július 2-án.

Marvel-sorozatok

A sorozatokról sem feledkeztek meg a meccs szünetében. Egységes előzetest kaptak a Disney+ Marvel szériái:

Habár nehéz helyzetbe került a Disney streamingszolgáltatója, miután legnézetebb sorozatuk a The Mandalorian első évada befejeződött, ezekkel az új alkotásokkal megpróbálják majd visszaszerezni előfizetőiket.

disneypluslogo-100783922-large.jpg

Hunters

Jordan Peele (Tűnj el!; Mi) tavaly az újraindított Twilight Zone-nal keltett feltűnést, idén pedig az Amazon szatirikus sorozatának viseli produceri feladatait. Főszerepben Al Pacino. Premier február 21-én az Amazon Prime műsortárában.

Az 1970-es években játszódó történet szerint egy csapat nácivadász megpróbál lekapcsolni egy németekből szerveződő szélsőséges csoportot, akik beépültek a társadalomba és a céljuk, hogy létrehozzák a Negyedik Birodalmat a korabeli USA-ban.

hunters-al-pacino.jpeg

A szökevény

Filmes és sorozat remake-et is kap a Harrison Ford és Tommy Lee Jones főszereplésével készült A szökevény című 1993-as legendás opusz. Utóbbit a Quibi készíti Kiefer Sutherland és Boyd Holbrook főszereplésével. Egyelőre nem kapott pontos premierdátumot a tizennégy részes első évad.

Rick és Morty

Tavaly frappáns videóban jelentették be, hogy folytatódik az utóbbi évek egyik legsikeresebb animációs sorozata. Összesen hét évadot rendelt az Adult Swim, a negyedik évad pedig már fut is november óta. Dan Harmon és Justin Roiland szériája ezúttal nem előzetest kapott, hanem maga reklámozta a Pringles-t.

ricky-morty-1-810x456.jpg

Ha a tavalyi kínálatból szeretnétek szemezgetni, a 2019-es előzeteseket itt láthatjátok.