• Ma debütál
    • Guy Ritchie új gengszterfilmje, az Úriemberek
    • a Ne játssz a tűzzel című családi vígjáték
    • a Mancs őrjárat című tévémeséből készült újabb egész estés mozi
    • és a Szex és pszichoanalízis című francia-belga film
  • A Kisasszonyokról írt kritikánkat itt olvashatjátok

Elérkezett január utolsó premiernapja. Műfajilag meglehetősen színes felhozatal várja a hazai mozilátogatókat. A legjobban várt opusz Guy Ritchie új gengszterfilmje, az Úriemberek (The Gentlemen).

Úriemberek

A film főhőse Mickey Pearson, a tengerentúlról áttelepült marihuánakereskedő, aki miután kiszáll a piacról, bandaháborút robbant ki a helyére pályázó maffiózók között. Főszerepben Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell és Hugh Grant láthatók. (A karakterposztereket itt láthatjátok.)

guy-ritchiethe-gentlemenbox-officeearly-tracking.jpg

Kisasszonyok

A Lady Birddel 2017-ben öt Oscar-jelölést begyűjtő Greta Gerwin most vászonra vitte Louisa May Alcott klasszikusát, a Kisasszonyokat. A történet szerint, amíg apjuk a háborúban harcol, négy lány anyjával marad a családi házban, és kénytelenek magukról gondoskodni. A lányok pedig sokkal szabadabbá, önállóbbá és bátrabbá válnak, mint amit a korabeli világ kínál nekik.

Főszerepben: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Emma Watson, Meryl Streep, Florence Pugh, Laura Dern és Eliza Scanlen. A Kisasszonyokról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Ne játssz a tűzzel

Érkezik egy az átlagosnál kreatívabbnak tűnő hollywoodi családi vígjáték is. A Ne játssz a tűzzel főhősei néhány kemény vágású tűzoltó, akiknek – miután kimentenek három kisgyereket egy égő házból – meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását és gondoskodniuk kell róluk. 

A rendezői székben A pláza ásza és a Micsoda srác ez a lány rendezője, Andy Frickman ül, főszerepben Judy Greer, Keegan-Michael Key és John Cena láthatók.

mv5bzjfjowjlzmmtyzyzmi00nmmwlwjiytqtmtflndrim2vkotgzxkeyxkfqcgdeqxvymjuxmty3odmv1.jpg

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

Ősszel már kijött egy a Mancs őrjárat című sikeres gyerekmese három tévéepizódjából összefűzött mozifilm, most pedig itt a folytatás. Ezúttal két részt láthatnak a nézők: az elsőben feszült autóversenyre készülnek a kutyusok, a második epizódban pedig egy karnevált mentenek meg az elszabadult léggömbök visszaszerzésével.

Szex és pszichoanalízis

Ma debütál egy ígéretes francia-belga alkotás is, aminek főhőse egy sikeres terapeuta-írónő és egy forgatáson a filmbéli partnerével és a filmet rendező művésszel szerelmi háromszögbe keveredő színésznő. Előbbi maga is meglátogatja a forgatást és könyvet ír a kialakult konfliktusból, ám közben egyre zaklatottabbá válik, mivel előtörnek benne saját keserű emlékei.

Jób lázadása

Végül, de nem utolsó sorban mozikba kerül az 1983-as kultikus Jób lázadása restaurált változata is.