• 15 százalékkal nőttek az EA bevételei az elmúlt üzleti évben
  • Az új Battlefield leleplezése júniusban várható

Továbbra is sorra érkeznek az üzleti jelentések a videójáték-ipar szereplőitől: ezúttal az EA került sorra, amely 6,19 milliárd dollár bevétellel zárta a március 31-én véget ért üzleti évet, ami 15 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az elmúlt időszak legnagyobb sikere az Apex Legends volt a kiadó számára, melynek összbevételei átlépték az 1 milliárd dollárt, az elmúlt negyedévben pedig rekordot döntött a felhasználói aktivitás terén. Természetesen jól teljesít a FIFA 21-is, aminek már 25 millió játékosa van, az Ultimate Team pedig 16 százalékos növekedést produkált.

Az új üzleti év a Mass Effect Legendary Edition és a Knockout City megjelenésével indul, ezeket követi majd július és szeptember között a FIFA 22, az F1 2021 és a Madden NFL 22, míg az év végén az NHL 22 és az új Battlefield is befut. Ez utóbbi kapcsán a korábbi teaser után megerősítették, hogy valóban júniusban várható a leleplezés, és bár ismét hangsúlyozták, hogy igazi "nextgen élményre" számíthatunk, megerősítették, hogy a játék az új gépek mellett az előző generációs konzolokra is meg fog jelenni.