• Állítólag az EA idén szerette volna kiadni az új Dragon Age-et
  • De ez most már lehetetlennek tűnik
  • A tervezett időintervallumra két másik játékot tett be

Az új Dragon Age fejlesztése finoman szólva sem megy egyszerűen. A munkálatok 2015-ben indultak meg, de 2018-ban elölről kellett kezdeni, hogy a fejlesztők bele tudják tenni a live-service komponenst és használni tudják az Anthem kódját – egyúttal ebben az évben kaptunk egy teasert, miközben az azt megelőző hónapokban játék több fejlesztője, köztük a kreatív direktorral, Mike Laidlaw-val, otthagyta a Bioware-t.

2020-ban aztán újabb teaser érkezett, 2021-ben pedig megtudtuk, hogy az Anthem bukása és a Star Wars Jedi: Fallen Order sikere után az EA szemléletet váltott, s kiszedette a live-service komponenst a Dragon Age 4-ből, hogy az szigorúan egyjátékos programként jelenhessen meg. Mindez nyilván újra felülírta a projekt menetrendjét.

Hogy akkor mikor fog megjelenni a Dragon Age negyedik része? Jó kérdés. A megbízható forrásokkal rendelkező Tom Henderson szerint bár se az EA, se a Bioware nem jelentett be konkrét megjelenési dátumot, a színfalak mögött a kiadó 2022-es kiadással számolt. Mostanra azonban ők is belátták, hogy ez esélytelen.

dragon-age-4.jpg