• Újabb veterán hagyja ott a BioWare-t
  • Mike Laidlaw 14 évig dolgozott a cégnek
  • A Jade Empire-től a Mass Effecten át a Dragon Age-ig mindenben benne volt a keze

Bár szerintem azért a BioWare még nincs olyan mélységekben, mint ahogy sokan gondolják, az biztos, hogy nem az a stúdió, ami anno a Star Wars: Knights of the Old Republic vagy a Jade Empire alatt volt. Ennek rengeteg oka van: felvásárolta őket az EA, megváltoztak a játékosok igényei, a fejlesztők és kiadók szokásai, és a többi. Jó vagy rossz ez, az tulajdonképpen egyénfüggő. De egy biztos, hgy a BioWare azért is változik, mert az öregek szépen sorban otthagyják.

Mike Laidlaw a mai nap folyamán jelentette be Twitteren hogy távozik a BioWare-től. Az úriember 14 évvel ezelőtt csatlakozott a csapathoz a Jade Empire fejlesztésekor, de dolgozott a Dragon Age-sorozaton is, sőt az Inquisitionnak már kreatív direktora volt. A széria negyedik felvonásában már nem vesz részt.

Az utóbbi laza másfél évben igen sok régi motoros hagyta ott a BioWare-t. A sort Chris Schlerf vezető író kezdte, majd őt követte Chris Wynn fejlesztési vezető, David Gaider forgatókönyvíró és Cameron Harris vezető szerkesztő. A Mass Effect Andromeda fejlesztése közben aztán Casey Hudson is lelépett, s bár a játék bukása után visszatért, egy másik távozó veterán, Aaryn Flynn helyére állt.

mike-laidlaw.jpg