Casey Hudson, a Knights of the Old Republic és a Mass Effect-sorozat kreatív igazgatója elhagyja a BioWare-t. Hudson neve az utóbbi időben a Mass Effect 3 fertelmes befejezése révén vált ismertté, a két éve kirobbant botránynak azonban látszólag nincs köze Hudson felmondásához.

Hudson egy nyílt levélben adta a világ tudtára, hogy elhagyja a legendás fejlesztőstúdiót, az ilyenkor szokásos bullshitet leszámítva (tudjátok, "nehéz döntés", "a BioWare varázslatos hely", "itt dolgoznak a legközelebbi barátaim", blablabla) azonban nem jelölt meg konkrét indokot, így sokan úgy vélik, hogy csak simán jobb ajánlatot kapott valakitől (igaz, ennek talán ellentmond, hogy a levél szerint Casey "egy kis szünetet" szeretne tartani).

A BioWare egyébként még sosem tartott olyan sok vasat a tűzbe, mint jelenleg: a Dragon Age: Inquisition ősszel rohamozza meg a boltokat, a Mass Effect 4 pedig, bár még évekre van a kész állapottól, egyre többször hallat magáról. Mindezek mellett pedig egy teljesen új IP is készül a BioWare-nél, amelyet sokan a GamesCom legnagyobb durranásaként várnak.

Casey Hudson