Mint ismeretes, a Mass Effect-trilógiáért felelős BioWare Edmonton egy vadonatúj, igen titokzatos játékon dolgozik (a Mass Effect 4 pedig a DLC-ket készítő BioWare Montreal műhelyében készül). Hogy mi lesz ez, azt továbbra sem hajlandók elárulni, bár a fejlesztőstúdió profilját ismerve valószínűleg egy RPG-ről van szó. A munkálatokat Casey Hudson irányítja, aki nagy lelkesen osztotta meg Twitteren a következőket:

„Izgalmas időszak ez a stúdió életében. Játszható állapotba került a következő Dragon Age, a Mass Effect és az új IP is. A feladatom: játszani minddel” -- minket pedig ne egyen meg a sárga irigység...

A programról magáról viszont csak morzsányi információink vannak, azok is inkább csak homályos utalások. Még tavaly a BioWare annyit mondott, hogy új technológiák lesznek a játékban, ez valószínűleg a PS4-ben és az Xbox One-ban rejlő lehetőségeket fedte le (meg talán a Frostbite 3 funkcióit). Illetve még ez év elején találta azt mondani Hudson, hogy „valami új, amit nem csináltunk már a Mass Effect legeleje óta.” Aha, szóval végre újra RPG-t csináltok, muhahaha! Na meg még azt tudjuk, hogy igazi kis veteránokból áll a banda, akiknek az idén tíz éves Star Wars: Knights of the Old Republicot is köszönhettük -- Hudson mellett egyebek mellett ott van még Preston Watamaniuk is (a KotOR mellett természetesen neki is van icipici köze a Mass Effecthez). És ezzel le is zárult minden ismeretünk erről a titokzatos játékról.

bioware-games.jpg

Vajon min ügyködik a csapat?