EverQuest II szülinapi vidiNe menjünk most bele a Sony Online Entertainment hosszadalmas jellemzésébe, elégedjetek meg annyival, hogy a Star Wars Galaxies az utóbbi két év folyamán tragikusan le lett építve, melyet ők egyszerűen "fejlődésnek" titulálnak. Fogalmam sincs, hogy ez valami amerikai mentalitás, de egyszerű lebutítást láttam a legelejétől a dologban - pici személyeskedés is vegyül a dologba, jómagam is nagy SWG játékos voltam.

EverQuest II szülinapi vidiNo de van itt egy másik alkotás, mely azért jóval inkább beskatulyázható a cég húzóerejei közé. Az EverQuest II már három hosszú éve varázsolja el az online társadalmat, közben persze számtalan kiegészítés is tiszteletét tette nálunk. A játék az előző részhez képest nem konkrét folytatás, inkább valamiféle átmenet. Természetesen kasztok, hatalmi viszonyok és fajok között is nagy a választék, s a legegyszerűbb kérdés is hamar felvetődik a játékmenet során: jó vagy gonosz akarsz-e lenni? A játékos egyaránt megkapja a fantasztikusan működő craft-rendszert, mint a számtalan változatos és minőségi küldetéseket.

A fejlesztők szeretnék megünnepelni a harmadik születésnapját becses játékuknak, s ha már ilyen ünnepi hangulat lett úrrá rajtuk, gondolták kiadnak egy videót, melyben bemutatják a játékot, és több fejlesztő is nyilatkozik a stuffról. Bizony három év hosszú idő, főleg ha egy könnyen labilissá váló online társadalmat kell egyensúlyban tartani...

Az anyag megtekinthető alant, illetve letölthető szerverünkről is.