A Resident Evil 4 Remake egyértelműen az idei év egyik legjobb horrorjátéka lett, ami abszolút hű tudott maradni a Capcom 2005-ös eredetijéhez. A fejlesztőstúdió és a Cenega Hungary jóvoltából zárt ajtók mögött nézhettük meg a Separate Ways DLC-t, amely hamarosan (szeptember 21-én) mindenki számára elérhetővé válik. A bővítmény Leon-t egy kicsit parkoló-pályára teszi és főszereplőnek Ada Wong kerül a helyére, akivel ismerős helyeken mozoghatunk, de a játékmenet mégis kibővül, változatosabb lesz.

1.jpg

Több helyszínt is láthattunk a Capcom prezentációjában, és bár a legtöbbet azonnal felismertem, hiszen ugyanezeken a részeken mászkáltam Leonnal, némelyik mégis kibővítettnek, nagyobbnak tűnt. Nem tudom, hogy ezekből mennyi fog megvalósulni a végleges változatban, de a korai betekintés alkalmával láthattam helyeket, ahová csak Ada speciális grappling-gunjával lehetett eljutni. Ez egyébként is nagyon fontos eleme lesz a játékmenetnek és nemcsak a közlekedés miatt. A harcokban is lehet használni, mivel ha stunnolsz egy ellenfelet, gyorsan rálőhetsz a grappling-gunnal, mire Ada kvázi odarántja magához és úgy rúg bele egy akkorát, hogy az illető a Holdig repül. Persze a játékmenet zöme már ismerős lesz az alapjátékból és inkább a történet miatt éri meg azoknak is végigtolni a Separate Ways-t, akik már kimaxolták Leon kalandját – a sztoriról többet nem árulhatok el, de higgyétek el, hogy akadnak benne meglepetések!

3.jpg

Talán most már kiderült, hogy én teszteltem az alapjátékot annak idején és úgy gondolom, hogy akinek a remake bejött, az a DLC-vel sem nyúlhat mellé. A Capcom producere, Edvin Edsö szerint a játék teljes története csak akkor fog igazán összeállni, ha mindkét nézőpontból átéltük az eseményeket, a DLC tehát a nagy egész szempontjából is elengedhetetlennek minősül. Potom 10 dollárért, tehát nagyjából 3500 forintért lehet hozzájutni, ami abszolút korrekt ár érte. Pláne, ha megnézzük, hogy a Capcom mennyi kozmetikai cuccot szór ki a játékaihoz jó pénzért. Az eredeti, 2005-ös Separate Ways nagyjából 3 óra alatt végigvihető volt (gyűjtögetőknek 4-5), szóval sanszos, hogy az új verzió sem lesz hosszabb – de ez nem baj. Ada története hozzáad az alapjátékhoz, kibővíti a sztorit, a grappling-gun behozásával pedig visz egy kis színt a játékmenetbe. Ez bőven elég ahhoz, hogy visszatérjünk az év egyik legjobb horrorjátékához!

A lehetőséget köszönjük a Cenega Hungary-nek!