Experience 112 - új kalandA Nicolas Delaye és Eric Viennot által kitalált alapsztori szerint egy csendes-óceáni szigeten találunk egy kihaltnak tűnő, külsőre rossz állapotban lévő hatalmas hajót. Leszámítva néhány furcsa állatot, senki és semmi nincs a környéken. De ahogy felmegyünk a fedélzetre, észrevesszük, hogy minden rendszer működőképes, sőt, megpillantunk az egyik monitoron, ami a rengeteg biztonsági kamera egyikének a képét mutatja, egy harmincas éveiben járó nőt. Minden jel arra utal, hogy a hely már néhány évtizede elhagyatott, de akkor mit keres itt ez a nő és mi történt vele? Erre és még sok más kérdésre kell megtalálni a választ.

Experience 112 - új kalandA raboskodó hölgy nem más, mint Lea Nichols professzor, aki ezen a hajón dolgozott még sok más emberrel együtt, most pedig az alsó szintek valamelyikén esett fogságba és ránk lesz szüksége, hogy kijusson és közösen kiderítsük az igazságot. Csak egy gond van, ő isten tudja hol van, mi pedig a vezérlőben, és ez kisebb problémát jelent az együttműködésben, mivel nem tudunk hozzá eljutni. Itt jön a fent említett két úriember nagy ötlete, miszerint mi csak a hajó rendszereit használva segíthetünk Leán, csak így terelhetjük a megfelelő irányba. Például a kamerákat fel-le vagy balra jobbra mozgatva tudathatjuk vele, hogy egyetértünk-e valamiben vagy sem. Mivel mi látunk mindent, több szögből is, előre felderíthetjük a helyiségeket, folyosókat, és felkészíthetjük a professzort a veszélyekre.

De a kamerákon kívül a létfenntartó rendszereket is lehet vezérelni (levegő, víz, elektromosság), távirányítással járműveket vezethetünk vagy olyan fejlett technológiákat is használhatunk, mint a hőlátó kamera és a hangelemző. Viszont nem csak hajóra kell figyelni, hanem Leára is, hiszen az ő bizalma kulcsfontosságú, így az ő reakcióit is bele kell kalkulálni a következő lépésünkbe, illetve segítenünk kell neki, hogy felülkerekedjen a félelmein és közösen átjussunk a meleg helyzeteken.

Ez a szokatlan és izgalmas kaland hamarosan megjelenik, de sajnos pontos információ még nincs róla. Amint tudunk erről is konkrétumokkal szolgálni, illetve több kiderül az Experience 112-ről, jelentkezünk.