PC

A Blizzard ingyenes névváltoztatási lehetőséggel kér bocsánatot a StarCraft II közösségétől, amiért nem tájékoztattak minket a nevünk cserélését lehetővé tevő rendszer alakulásáról. A közlemény szerint a csapat a játékfejlesztés és a Battle.net átalakítása közben parkolópályára helyezte az eredetileg fizetős rendszert, de erről már nem szóltak, ami belátják, nagy hiba volt. A nevünket az Account Management menü StarCraft II: Wings of Liberty opciójában a Character Name Change gombra kattintva tudjuk megváltoztatni. A fizetős megoldásról a márciusban esedékes Heart of the Swarm megjelenése után tudunk majd meg többet.

Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra már akár most is letölthetjük az Assassin's Creed III Battle Hardened bővítményét, PC-re azonban egészen január 15-ig kell várnunk. A csomagban három új multiplayer karaktert (Governor, Highlander, Coyote Man) és három új multiplayer pályát (Charlestown, Fort St-Mathieu, Saint Pierre) találunk, mindezért pedig 10 dollárt kell fizetni.

A Spiders műhelyében készülő új játékban a Marson találjuk magunkat több mint száz évvel egy bizonyos katasztrófa után, ami szinte teljesen romba döntötte a bolygót, a megmaradt frakciók pedig az egyetlen megmaradt erőforrás, az iható víz felett acsarkodnak. A már régóta fennálló Abundance puszta erővel próbál talpon maradni, míg az újonc Aurora a különleges, emberfeletti képességekkel rendelkező technomancerek segítségével akar előre törni -- ennek a konfliktusnak a közepén fogunk harcolni a Marsért. Az új trailerben egy kis betekintést nyerhetünk abban, hogy nagyjából mire számíthatunk.



Mars: War Logs JátékképekMars: War Logs JátékképekMars: War Logs Játékképek

Aki PC-n vagy PlayStation 3-on beruházott a Black Ops II Season Pass DLC-jére, az jövő héten letöltheti a Nuketown Zombies pályát.

A Funcom struktúraváltáson megy át, amiről már nagyon jól tudjuk, hogy elbocsátásokkal és várhatóan stúdiók bezárásával fog végbemenni, a cég azonban ígéretet tett arra, hogy a szolgáltatásaik (Secret World, Anarchy Online, Age of Conan) tovább fognak működni, s a központi, montreali csapat a változások ellenére tovább fog dolgozni.

Az Aliens: Colonial Marines egy új videóval jelentkezett, melyben azt láthatjuk, hogy a koncepcióból hogyan lett kész pálya.



A BioWare egyik írója, David Gaider megelégelte, hogy a hivatalos fórumon semmi mást nem hallani, mint, hogy milyen sz*r munkát végez, ezért már nem is olvassa a közösség véleményének fenntartott felületet. Természetesen továbbra is azt vallja, hogy vannak intelligens és szenvedélyes rajongóik, de ők már kisebbségbe kerültek a nyavalygókkal szemben.

Konzol

A Fist of the North Star: Ken's Rage 2 február 8-án jelenik meg PS3-ra, és Xbox 360-ra, míg a Wii U-s verziót kizárólag digitális formában lehet megvásárolni, egy nappal korábban. A játék az 1983 és 1988 között Japánban megjelent mangán alapul, és számos új játékmódot, több mint 20 játszható karaktert, új mozdulatokat, és egy új történetszálat fog tartalmazni. Online pedig kooperatív és egymás elleni harcban (versus) lehet játszani.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Nintendo Wii U-ra megjelenő Ninja Gaiden 3: Razor's Edge új trailert kapott, melyet alább tekinthettek meg.



Az NDP Group piacelemző cég jelentette, hogy csak decemberben 460.000 Wii U-t adtak el az USA-ban, és ezzel 890.000-re nőtt az eladott konzolok száma a konzol startjától eltelt 41 nap alatt. Sőt, 2012 nagyon sikeres év volt a nagy N számára: 8 millió konzolt adtak el ebben az évben az Egyesült Államokban, ebben benne van majdnem félmillió Wii, és több mint 1.200.000 3DS is, mely decemberben talált gazdára. Gratulálunk, Nintendo!

A God of War: Ascension is kapott egy újabb trailert, melyben ezúttal a görög főisten, Zeusz a főszereplő.



A retro stílus jegyében érkezik az Alien Breed február közepén PS3-ra és Vitára együtt, Keresztplatformos játék lesz, online kooperatív móddal, trófeákkal, eredménylistákkal, és felturbózott, 16-bites grafikával.

Ez történt... (2013. - 2. hét)

A Wreck it Ralph! megjelenik Nintendo Wii-re, DS-re, és 3DS-re is!

A PlayStation Blogcastból tudtuk meg, hogy január 15-én, tehát jövő hét kedden fog megjelenni a Far Cry 3 PlayStation 3-exkluzív ingyenes letölthető tartalma, a High Tides. A csomagban két, az eddigieknél valamivel nehezebb kooperatív küldetést találunk, amelyek elmesélik, mi történt hőseinkkel az alapjátékhoz mellékelt missziók teljesítése után.

Az Activision a Skylanders-sorozattal beletenyerelt a tutiba, hiszen csak Észak-Amerikában 500 millió dollárt hoztak a játékok. Ebből a legfrissebb kiadás, a Skylanders Giants 195 millió dollárért felelős.

A Nintendo 3 DS-re érkező Pokemon X és Pokemon Y két új képet kapott.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Final Fantasy XIII-hoz új karakterrajz érkezett.

Ez történt... (2013. - 2. hét)

A Demon Souls már elérhető a PSN-en, 20 dollárért.

A Future Lab kiadja a díjnyertes shoot 'em up Velocityt, Velocity Ultra néven, PS Vitára. James Marsden az új játékot rendezői változatként írja le: "Nem is lehetnénk izgatottabbak a Velocity Ultra miatt. Hálásak vagyunk a rajongóinknak és a támogatóinknak, és elkötelezettek, hogy megtartsuk hírnevünket a Velocity ezen natív változatával." A PSV változat PSN-trófeákat és online eredménylistákat is tartalmazni fog, amelyet a játék rajongói már régóta követeltek.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Február 4-én jelenik meg a körökre osztott stratégia, a Fire Emblem: Awakening manga stílusú játék Nintendo 3DS-re, de már a DLC-kről is hírt kaptunk. Új térképeket már a megjelenés napján letölthetnek azok, akik megvásárolják a programot, illetve későbbiekben újabbak is megjelennek, melyeket a játék térképén megtalálható Outrealm Gate nevű "online bolt" használatával vásárolhatunk meg. További újdonság az un. StreetPass, amelynek használatával maximum 10 játékos közvetlenül cserélhet játékadatokat, ugyanabban a világban. Ilyenkor a 10 játékos a térkép különböző helyein jelennek meg, és közvetlenül cserélhetnek fegyvereket, különböző eszközöket. A programot már január 17-étől ki lehet próbálni a Nintendo eShopján keresztül. A játék teljes ára 39.99 dollár lesz.

A Gamer magazin legfrissebb számából kiderült, hogy Bane és Lex Luthor is játszható karakter lesz az Injustice: Gods Among Usban. Az ismert felhozatal már 15 karaktert számlál.

A Gears of War: Judgement dobozképe:

Ez történt... (2013. - 2. hét)

Európában februárban fog megjelenni a LittleBigPlanet 2: Extras Edition, ami az alapjátékot, a Cross-Controller Packot, a Move Pack: Rise of the Cakelinget és a The Muppets Premium Level Kitet tartalmazza néhány kosztüm társaságában.

A Retro City Rampage január 16-án Európában és Ázsiában is meg fog jelenni PlayStation 3-ra és PlayStation Vitára.

A hét legérdekesebb bejelentése az Android-alapú Nvidia Project Shield leleplezése volt, ami a hardvergyártó cég első lépése a konzolpiac felé. A bemutatkozást nem aprózták el, hiszen egy olyan gépet mutattak be, ami a ma piacon kapható legerősebb és leggyorsabb központi egységgel van felszerelve, ezen felül pedig gondoskodtak arról is, hogy ne csak útközben, hanem otthon is használható legyen a gép, hiszen a számítógépünk tartalmát egyenesen a konzolra vagy éppen a tévé képernyőnkre sugározhatjuk. Íme mozgás közben a kicsike:





Ne felejtsétek el, hogy az érdekességek külön rovatot kaptak, hogy részletesebben be tudjunk számolni nektek a vicces apróságokról. Ezen a héten többek között egy Portal 2 szoborról, retro LOST játékról, Assassin's Creed koncepciókról és gyönyörű StarCraft: Ghost cosplayről volt szó.

A hét kérdése: mivel játszottál az ünnepek alatt?