Engedjétek meg, hogy felvázoljak nektek egy kis forgatókönyvet, miszerint egyszer csak hihetetlenül gazdag leszel. Lehet, hogy eltávozott egy nagyon gazdag rokonod, lehet hogy csak hirtelen feljebb kerültél a társadalmi ranglétrán, mert elfogyaszottál egy szintén gazdag embert. Lényeg a lényeg: kicsit lehet szórni a pénzt. Itt van pár opció.

A legdrágább egyszeri termék a Steam-en a Strata Spaces VR - Professional Edition Upgrade, mely csupán 995 eurót kóstál (310.000 Ft). Ez egy olyan alkalmazás, mely engedi a modellezőknek, hogy a virtuális térben alkossanak tárgyakat vagy egész helyszíneket. Más szavakkal, ha csak nem vagy modellező vagy dizájner, valószinűleg ez nem neked való.

steam-draga-1.jpg

A legdrágább mikrotranzakció a Steam-en egy 15,400 "PLEX"-et érő csomag, mely az EVE Online valutája és cirka 500 euróval (155.000 Ft) lesz könnyebb a pénztárcánk. De valószinűleg azonnal ki fog forgatni újonnan szerzett űrdollárjaidból  valami machiavellista trükköző, aki az elmúl fél évtizedet a te megbuktatásodnak szentelte.

steam-draga-2.jpg

A legdrágább játék csomag a Steam-en a Rebellion Athology, mely a kiadó játékait és az azokhoz tartozó DLC-ket tartalmazza, olyanokat mint az Evil Genius vagy a Sniper Elite. Normális esetben a csomag 463.51 eurót (144.000 Ft) kóstál. De mivel most éppen le van árazva 18 százalékkal, 'jóval olcsóbban' is hozzájuthatunk azon játékokhoz, melyben egy töltényt követhetünk, ami éppen belső szerveken és kényelmetlen intim zónákon hatol keresztül X-ray nézetben

steam-draga-3.jpg

A legdrágább saját ízlés szerint alakítható karakter a Steam-en a RimWorld nevű játék 'Pirate King'  csomagja, mely röhejes 370 euróért (115.000 Ft) már a miénk lehet és olyan karaktert enged a játékba tenni, melyet teljes egészében mi alakítunk ki megjelenítéstől kezdve a tulajdonságokig. Ráadásul ez a karakter megjelenhet a tied és az összes többi játékos világában mint valamelyik játékbeli frakció vezetője.

steam-draga-4.jpg

A legdrágább művészeti könyv a Steam-en nem más, mint a  Star Story: The Horizon Escape művészeti könyve, melyet 180 (56.000 Ft) euróért cserébe kaphat meg a lelkes rajongó. Mielőtt még megőrülnénk, nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan fanoknak szól, akik szívvel-lélekket támogatják a fejlesztőket. Mellesleg ugyan ez a könyv elérhető PDF formátumban is teljesen ingyen és legálisan.

steam-draga-5.jpg

A legdrágább letölthető tartalom (ha mindet egyszerre veszed meg) a Steam-en a Train Simulator kiegészítői és beépülöi - melyek egészen hihetetlenül meglepő módon - vonatokat tartalmaznak. Rengeteg vonatot. Ha pedig meg is akarjuk venni ezt a sok kiegészítőt, akkor úgy nagyjából 5500 euróval (1.710.000 Ft) leszünk szegényebbek, de semmi probléma, elvégre kinek kell annyi étkezés meg víz? Nem igaz?

A legdrágább tárgy a Steam Közösségi Piacon: ez kicsit trükkös, ugyan is a közösségi piac elemeinek ára folyamatosan változik, de általánosságban elmondhatjuk, hogy a legdrágább tárgyak - melyek jellemzően a DOTA 2 és a Counter Strike: Global Offensive-hez tartoznak - úgy 1800 euró (560.000 Ft) körül kezdenek.

steam-gaben-moneycarpet.jpg

Igaz, nem egy lottó ötös, de azért csak a legdrágább cuccokat megvásárolva csaknem 3 millió forintot elvertünk neked. Na, nem kell hálálkodni, a jattot a szerkesztőség címére kérjük!