George R.R. Martin lett a Trónok harca sorozatok szóvívője, legalábbis a Sárkányok háza című első spin-off szériáról éppúgy ő tudósított nemrég, mint most a többi fejlesztés alatt álló produkcióról. Az irodalmár blogján úgy fogalmazott, hogy erőteljesen bevonták őt a munkálatokba, aminek során több élőszereplős és animációs sorozat fejlesztésében vesz részt. Utóbbiaknak természetesen csak egy része készül el, a Sárkányok házán kívül viszont négy kiemelt mű áll előrehaladott állapotban.

Sárkányok háza

A Targaryenek felemelkedését bemutató széria 300 évvel az anyasorozat cselekménye előtt játszódik. A produkcióban részt vesz a több ikonikus TH-epizódot (pl. HardhomeBattle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is. Itt láthatjátok a sorozat főhőseit és néhány forgatási fotót.

The Sea Snake

Az eredeti 9 Voyages-re keresztelt show immár új névvel büszkélkedhet, el akarták kerülni ugyanis, hogy két sorozat viseljen számot a címében. Martin megerősítette a korábbi értesülést, miszerint a grandiózus RómaA mentalista és a Gotham alkotója, Bruno Heller írja a forgatókönyvet. Corlys Velaryonra és az ő Westeros-t átszelő utazásaira koncentrál majd a történet. Hősünk kalandjai során megduplázta a Velaryon-ház vagyonát, majd Westeros északi területei felé vette az irányt, ahol csak fagyott tengert és hegy méretű jégtömböket talált.

10.000 Ships

Amanda Segel író-showrunner már bemutatott néhány részletet a Nymeria hercegnőt középpontba állító sorozatból, egész előrehaladott állapotban van jelenleg a 10.000 Ships. A hősnő neve ismerősen csenghet, hiszen Arya Stark róla nevezte el rémfarkasát. A Trónok harca cselekménye előtt ezer évvel játszódó sorozatban Nymeria a rhoynarok túlélőivel utazik Essos-ból Dorne-ba, miután Valyrian Freehold egy háborúban legyőzi őket.

A Knight of the Seven Kingdoms / The Hedge Knight 

A Steve Conrad vezetésével készülő sorozat neve egyelőre nem tisztázott. Könnyen lehet, hogy Martin Tales of Dunk and Egg című kötetének első novellája, a The Hedge Knight szolgáltatja a címet, az első évad ugyanis ezen írást adaptálja majd. Ser Duncan the Tall és Aegon V Targaryen, vagyis becenevükön Dunk és Egg kalandjait követhetjük majd.

The Golden Empire

Az animációs produkciókról egyelőre nem árulhat el túl sok részletet, vallotta be Martin, néhány szót mégis ejtett az egyikről. A The Golden Empire története az esszoszi Yi Tiben játszódik, amit egy „tehetséges fiatal író” jegyez, ecsetelte.

Martin végül beszélt könyveiről is. Leszögezte, hogy A tűz és jég dala könyvsorozatot kezeli prioritásként, annak történetét ugyanis mindenképpen szeretné lezárni. Közben dolgozik a The Winds of Winter című munkáján is, amivel tavaly kevesebbet, 2020-ban viszont sokat haladt.

george-r-r-martin.jpg
(A kép forrása: Székely Hírmondó)