• Befejeződött a Sárkányok háza 10 epizódból álló nyitóévadának forgatása
  • George Martin szerint nyáron debütálhat a sorozat, ha nem szól közbe a járvány
  • A Targaryenek felemelkedését bemutató széria a TH cselekménye előtt 300 évvel játszódik

Abban a látszólag szerencsés helyzetben vagyunk 2022-ben, hogy mind a négy ikonikus fantasy univerzum bővülését követhetjük. A Disney+ halomra készíti Star Wars sorozatait, hamarosan érkezik A Gyűrűk Ura széria, idén mozikba kerül a Dumbledore titkai és nem kell már sokat várnunk az új Trónok harca produkcióra sem. A regényfolyamot jegyző George R.R. Martin honlapján kürtölte világgá, hogy véget ért az első évad, mind a tíz epizód forgatása.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg
(A kép forrása: ScreenGeek)

A szerző már látott is néhány vágatlan, nyers felvételt. Jóllehet a vizuális effektek, a fényelés és a hangvágás, vagyis az utómunka hátra van, az első snittek meggyőzték az írót. Dicsérte a forgatókönyvet, a rendezést és a színészi alakításokat. Martin egy mutatós plakátot is közölt, pontos premierdátummal azonban egyelőre nem szolgálhat. A tavaszt még túl korainak érzi, nyáron pedig csak abban az esetben kerülhet képernyőre a Sárkányok háza, ha a járvány nem szól bele a munkálatokba. Egy biztos: időben megtudjuk majd az időpontot.

img6763-819x1024.jpg
(A kép forrása: georgerrmartin.com)

A Targaryenek felemelkedését bemutató sorozat 300 évvel az anyasorozat cselekménye előtt játszódik. A produkcióban részt vesz a több ikonikus TH-epizódot (pl. Hardhome, Battle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is. Itt láthatjátok a sorozat főhőseit és néhány forgatási fotót, a többi Trónok harca spin-offról pedig itt olvashattok.