• 2022. április 14-én debütál mozikban a Dumbledore titkai
  • Dumbledore Salmander csapatát bízza meg Grindelwald felkutatásával
  • Főszerepben Jude Law, Mads Mikkelsen, Johnny Depp, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller

Magyarországon a világpremierrel egyidőben debütált az HBO GO kínálatában A bölcsek köve huszadik születésnapja alkalmából rendezett Visszatérés Roxfortba. Az érzékenyebb témákat sem kerülő nosztalgiázós beszélgetést Chris Columbus és a rajongók vágyai ellenére aligha követi majd új moziepizód az eredeti szereplőkkel. Folytatódik viszont az anyaszéria és a regények előzménytörténetének szánt Legendás állatok sorozat. 2022. április 14-én debütál a Dumbledore titkai.

Jóllehet a Johnny Depp-Mads Mikkelsen cseréről jóformán több szó esett a sajtóban, mint magáról a filmről, néhány információnk van a cselekménnyel kapcsolatban. Gellert Grindelwald épp hatalma csúcsány jár, a Roxfort legendás professzora viszont halogatja, hogy megütközzön a sötét varázslóval. Inkább Göthe Salmandert és előző részekben megismert barátait bízza meg, hogy kutassák fel a gonosz mágust és köveőit. De vajon meddig maradhat árnyékban Dumbledore?

Mikkelsen mellett újoncként szerepel a filmben Ezra Miller – utóbbi karaktere kapcsán remélhetően megmagyarázzák az alkotók, hogy mégis miként lehet ő Albus és Aberforth elveszett öccse –, Salmander és Tina Goldstein szerepében pedig természetesen visszatér Eddie Redmayne és Katherine Waterston. A rendezői székben az utolsó négy Harry Potter filmet, illetve a Legendás állatok korábbi részeit jegyző David Yates ül (aki egyébként már leszerződött két további felvonásra is).

mv5bmju2owu5m2itzthhzi00zmrjltlhyzctztfmnwrkzgzhnjuxxkeyxkfqcgdeqxvyndcznja4mjyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)