• 2022. május 19-én debütál Robert Eggers (A boszorkányA világítótorony) új rendezése
  • Az északiban egy viking herceg bosszút akar állni nagybátyján meggyilkolt apjáért
  • Főszerepben Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk és Willem Dafoe

Robert Eggers különleges közegábrázolásáról és erőteljes tónusú filmjeiről híres. A boszorkány és A világítótorony után újabb komor és nyers stílusú rendezéssel jelentkezik, ráadásul Az északi (The Northman) lesz eddigi legnagyobb költségvetésből készült filmje. A grandiózus középkori vikingtörténet főhőse egy bosszúszomjas herceg, aki meggyilkolt apja gyilkosán, saját nagybátyján kíván bosszút állni. A film Shakespeare királydrámáit idéző nagy kérdése, hogy önbíráskodó hadjáratában meddig hajlandó elmenni a címszereplő.

Alexander Skarsgård alakítja a főszereplőt, akit egy a film hangulatát hűen tükröző jelenetképen láthattunk nemrég, mellette pedig feltűnik a filmben Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Claes Band, Ethan Hawke és a leghíresebb izlandi zenész, Björk. Eggers a szintén izlandi költő-dalszövegíró Sjón segítségével írta a forgatókönyvet a Saxo Grammaticus Amleth meséje alapján.

mv5bzdi5mzhjodmtmdixyi00zwe3ltgzmdgtnzzkyzq1owfmmzayxkeyxkfqcfgdeqxvymji1nte3njkv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Sajnos a korábban tervezettnél kicsit tovább kell várni a mozipremierre: a hazai forgalmazó friss közleménye szerint április helyett 2022. május 19-én kerül vászonra Az északi. Alább láthatjátok a film magyar előzetesét. Ti várjátok már a bemutatót?