• Április 22-én debütál Robert Eggers (A boszorkányA világítótoronyAz északi című rendezése
  • Egy viking herceg bosszút akar állni nagybátyján meggyilkolt apjáért
  • Főszerepben Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk és Willem Dafoe

A boszorkány és A világítótorony után újabb komor, húsba tépő hangulatú filmmel jelentkezik Robert Eggers. Ezúttal grandiózus díszletekre is maradt pénz, Az északi (The Northman) középkori vikingtörténete igényli is a látványos körítést. Hősünk egy bosszúszomjas herceg, aki meggyilkolt apja gyilkosán, vagyis saját nagybátyján kíván bosszút állni. A film Shakespeare királydrámáit idéző nagy kérdése, hogy önbíráskodó hadjáratában meddig hajlandó elmenni a címszereplő.

Érkezett egy kép a filmből, rajta Alexander Skarsgård csatába induló karakterével. „Alex elképesztő fegyelemmel alakította szerepét. Markánsabban alakította át a testét, mint tette a Tarzanban” – mondta a Total Filmnek a rendező. Fenti előzetese alapján a közegábrázolásra sem lehet panasz. Érdekesség, hogy Eggers a neves izlandi költő, dalszövegíró Sjón segítségével írta a forgatókönyvet a Saxo Grammaticus Amleth meséje alapján.

the-northman.jpg

Skarsgård mellett kiváló hollywoodi színészek sora tűnik fel a színen, többjüket nem láthattuk korábban hasonló fantasy díszletek között. Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Claes Band, Ethan Hawke és az izlandi világsztár Björk is ott van a stábban. Április 21-én a hazai mozikban is vászonra kerül Az északi. Ti várjátok már?

alexander-skarsgard-and-anya-taylor-joy-the-northman-social.jpg
(A képek forrása: Total Film, Collider)