• Szeptember 2-án debütál The Lord of the Rings: The Rings of Power az Amazonon
  • Több ezer évvel a filmek cselekménye előtt, Númeor szigetén játszódik a széria

„Mostanáig a közönség csupán Egy Gyűrű történetét láthatta a vásznon, pedig előtte több is létezett… Izgatottan várjuk, hogy megosszuk az összes gyűrű epikus történetét” – ecsetelte ajánlójában A Gyűrűk Ura sorozat alkotópárosa, J.D. Payne és Patrick McKay. Hosszú várakozás után szeptember 2-án debütál az Amazon Prime Video műsorán a The Lord of the Rings: The Rings of Power, derült ki a széria frissen kiadott előzeteséből, amit lentebb láthattok.

A korábban sosem látott hobbit törzset is felvonultató produkció története ezer évvel Peter Jackson filmjeinek cselekménye előtt, a Másodkorban játszódik. Númenor szigetén járunk, amit a valák emeltek ki az óceánból az emberek számára, Szauron és egykori vezére, Morgoth elleni fellépésükért ajándékba. Tolkien regényei szerint a virágzó sziget Szauron újbóli felemelkedése idején esett el, amikor a gonosz úr elkészítette a Hatalom Gyűrűit. Númenor bukása után a tündék és az emberek (köztük a szigetről menekülő és Gondort alapító Isildur) együtt tudták csak legyőzni Szauront.

Az Amazon egyébként nem sajnálta a pénzt a produkcióból. A hírek szerint 250 millió dollárért vásárolta meg a franchise tévés jogait, és terveik öt évadra szólnak. A második szezont már hivatalosan is bejelentették, a folytatás azonban nem Új-Zélandon, hanem az Egyesült Királyságban forog majd. Ti várjátok a nyitányt?

mv5botvlotu0y2etmzhhys00n2m5lthjyjctowzhogi2yjg0otjkxkeyxkfqcgdeqxvynzg5mziyoav1.jpg
(A kép forrása: IMDB)