Míg az HBO Max terjeszkedése megakadt, a Disney+ és a Netflix kínálata egyre bővül és színesedik. Most utóbbi legjobban várt nyári és ősz eleji sorozatait gyűjtöttük csokorba.

Resident Evil 1. évad – július 14.

Az Umbrella Corporation megpróbál feltámadni a hamvaiból és újjáépíteni a céget. Ismét a T-vírust használják a „világmegváltó” új gyógyszerek létrehozásának reményében, de újabb zombijárvány tör ki, ami káoszba taszítja a világot.

A szürke ember – július 22.

A Mark Greaney regényét adaptáló mű főhőse a Ryan Gosling alakította egykori CIA-ügynök. Miután Gentry nyilvánosság elé tár néhány sötét titkot a kémvilágból, ő lesz a hírszerzés első számú célpontja. Korábbi kollégája (Chris Evans) hajtóvadászatot indít ellene, ám Dani Miranda ügynök (Ana de armas) súg neki, hogy mindig egy lépéssel üldözői előtt járhasson. Anthony és Joe Russo, a Bosszúállók producereitől.

Sandman – augusztus 5.

The Sandman középpontjában a Végtelenek utazásai állnak, egy olyan családé, amely az univerzum hatalmas, kulcsfontosságú elemeit képviseli. Olyan elemeket, mint a Halál, a Vágy, a Végzet és a Kétségbeesés. Morpheus, alias Álom, több mint 100 évig volt bebörtönözve, mielőtt újra felbukkant volna a modern időkben. Szabadulása után a Tom Sturridge által alakított Álom küldetésre indul, hogy helyreállítsa az Álomvilágot, miközben újraegyesül hatalmas családjával. A Neil Gaiman elismert képregényét adaptáló sorozatban Mark Hamill is feltűnik.

Locke & Key 3. évad – augusztus 10.

A varázslatos történet három testvért követ, akik apjuk halála után a család ősi otthonába, egy kisvárosi ódon kúriába költöznek. A hatalmas birtok mágikus kulcsokat rejt, amit hőseink és gimnazista barátaik saját szórakoztatásukra azonnal használni kezdenek. A háttérben azonban megjelenik egy démoni ellenfél, hogy elbitirolja tőlük a különböző képességeket és varázslatokat rejtő kulcsokat.

A második évad lezárultával a Locke család lépéselőnybe került ellenfeleivel szemben, azonban továbbra is démonok elszabadulása fenyegeti a várost. A folytatásban Tyler, Kinsey és Bode újabb titkokra lelnek a mágikus tárgyakat illetően, sőt legalább egy kulcs készítését láthatjuk még. Joe Hill képregényei alapján – bár a sorozat eltávolodott az illusztrált füzetek stílusától.

DOTA: A sárkány vére 3. évad – augusztus 11.

A bátor, ám kétségekkel küzdő sárkánylovagnak a magában szunnyadó sárkány erejével kell megálljt parancsolnia egy halálos démonnak az online játékon alapuló fantasyben.

Cobra Kai 5. évad – szeptember 9.

A folytatásban Daniel, Johnny és Chozen felveszik a harcot Silver új Cobra Kai dódzsójával. Jó hír a rajongóknak a showrunnerek májusi nyilatkozata, miszerint elegendő történet van még a tarsolyukban, és javában dolgoznak a sorozat hatodik évadján. Illetve szóba kerültek a Cobra Kai sorozat és A Karate kölyök filmek különböző karaktereinek lehetséges spinoffjai is.

A ház lelke – szeptember 16.

A Japán Filmakadémia elismerésében részesült produkció hatodik osztályos barátok, Kosuke és Natsume nyári vakációját mutatja be, amikor gyerekkori otthonukba, egy lebontásra váró bérházba járnak beszélgetni. Egy nap arra eszmélnek a kiskamaszok, hogy eltűnnek a környező utcák, eltűnik a város, már csak a hömpölygő tenger veszi körül őket. Házban ragadt hőseink megrémülnek, pedig varázslatos kalandba csöppentek. Hiroyasu Ishida (A pingvinek titkos élete) filmje,

The School for Good and Evil – szeptember 30.

Újabb mágikus sorozat a Netflixen. A Roxfortra emlékeztető varázsiskolába látogatunk, ahol fiúk és lányok hőssé vagy gonosszá válhatnak.

Blonde – szeptember 23.

Életrajzi film Marilyn Monroe életéről, Ana de Armas főszereplésével. A Joyce Carol Oates erőszakos részleteket sem takargató könyvét adaptáló mű 17 éven aluliak számára nem ajánlott. Őszinte és kemény hangvételű filmre számíthatunk tehát, amit Andrew Dominik (Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford) rendező sommás kijelentése is alátámaszt: „Ha a közönségnek nem tetszik, az a nyomorult közönség problémája. Nem köztisztségért indul [a produkció].”

Ti mit vártok legjobban a Netflix műsorán a következő hónapokban? Írjátok meg kommentben?