Az október igen erős volt videojátékok terén, hiszen debütált vegyes fogadtatásban részesült Mafia 3, a sokak kedvencévé vált Battlefield 1, és a Titanfall 2, ami úgy tűnik, eltűnt a Battlefield 1 árnyékában.

A november lazább lesz, de nem sokkal, hiszen mindjárt két Call of Duty-val nyit, az új Infinite Warfare-ral és az alapjaitól újjá épített Modern Warfare-ral, amit a sokak által várt Dishonored 2 követ majd, aztán jön az elődjénél érdekesebbnek tűnő Watch Dogs 2. De ez persze csak a jéghegy csúcsa, emellett lesznek további játékok, néhány újrakiadás is beficcen. Lássuk, mivel játszunk novemberben.

Owlboy

  • Megjelenés: november 1.
  • Platform: PC

Az Owlboy egy 2D-s grafikával megáldott indie platformjáték, amelyet tartalmas fantasy történettel és világgal támogattak meg. Ennek köszönhetően mellékküldetésekkel, feltérképezhető, gigantikus dungeonökkel és hatalmas főellenfelekkel vár minket a játék.

Call of Duty: Infinite Warfare

  • Megjelenés: november 4.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

Az űr a legvégső határ. Ide kalauzol el minket a Call of Duty: Infinite Warfare, amelynek feladata különös, új közegbe helyezni a sorozatot, új játékelemek bemutatása (űrcsata), és eljutni oda, ahová CoD még nem merészkedett azelőtt.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

  • Megjelenés: november 4.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

Régi játék új köntösben. A Raven Software játéka tulajdonképpen már túlmutat a felújítás fogalmán, hiszen teljesen újjáépítették a játékot, új elemekkel, új területekkel egészítették ki a pályákat, szóval már inkább beszélhetünk remake-ről, mint remasterelésről.

Tyranniy

  • Megjelenés: november 10.
  • Platform: PC

A Tyranny-ban egy olyan világ tárulkozik ki előttünk, ahol a gonosz és a jó seregei nem olyan rég összecsaptak, ám ezúttal nem a papírforma érvényesült, és a sötétség kerekedett felül – innen ugye a név, Tyranny, azaz zsarnokság, amelyet a nép Kyros vasökle alatt kénytelen elviselni. Hősünk egy katona, aki megjárta az emlegetett, sorsfordító háborút, de nem a jóság oldalán, hanem Kyros egy csatlósaként, és most, hogy a por leülepedett, egyszerre a bíró és a hóhér szerepét ölthetjük magunkra, hogy betartassuk Kyros törvényeit.

Dishonored 2

  • Megjelenés: november 11.
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A Dishonored 2-t sokan várják úgy, mint a messiást, nem is véletlen, hiszen az első rész igazán ütős kis játék lett, és a videók és interjúk alapján a folytatás mindenben rátesz egy lapáttal. A játék helyszíne Carnaka, az egykor szebb időket is megélt kikötői város, ahol az új főszereplőt, Emily Kaldwint és egy régi ismerőst, Corvót irányítva teljesíthetjük a történetet. Mindkét főszereplő egyedi képességekkel rendelkezik, és akárcsak az első játékban, most is gyilkolás nélkül vagy a lehető legvéresebb módon intézhetjük el a dolgunkat.

Watch Dogs 2

  • Megjelenés: november 15. (PS4, Xbox One), november 29. (PC)
  • Platform: PC, PS4, Xbox One

A Watch Dogs első része érdekes alapötletre építő, de lélektelen játék volt. A Watch Dogs 2 már a trailerek alapján is tartalmasabb játék lesz, mint elődje volt, de hogy e programnak lesz-e lelke, azt még nem tudni. Az biztos, hogy az új helyszín (Chicago) és az új főszereplő (Marcus Holloway) jó alap egy remek játékhoz. Remélhetőleg a Ubisoft megismétli azt, ami az Assassin’s Creeddel történt, vagyis az első részt messze túlszárnyalja a folytatás.

Assassin's Creed: Ezio Collection

  • Megjelenés: november 15.
  • Platform: PS4, Xbox One

Ha már szóba került az AC-sorozat. Sokan gondolják úgy, hogy az Assassin’s Creed 2-trilógia részei voltak a sorozat legjobb játékai. Nos, ők nyilván örülnek annak, hogy az Assassin’s Creed 2, a Brotherhood és a Revelations újra megjelenik, egybecsomagolva, feljavított grafikával. Rossz hír viszont a PC-seknek, hogy az Ezio Collection csak PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg.

Killing Floor 2

  • Megjelenés: november 18.
  • Platform: PC, PS4

A Killing Floor 2 egy kooperatív FPS, amiben a játékosok a tonnaszám özönlő démonokat és egyéb csúfságokat aprítják, egészen addig, míg az adott pálya végi főellenfél be nem száll a buliba. Vér, erőszak, vér, szörnyek, vér és szórakozás – ezek a Killing Floor 2 legfontosabb jellemzői. Ja, és ha még nem írtam volna: a vér.

The Amnesia Collection

  • Megjelenés: november 22.
  • Platform: PS4

PS4-re is megérkezik az Amnesia-sorozat az Amnesia Collection képében, amiben a Dark Descentet, a kiegészítőjét, a Justine-t, valamint a Machine for Pigset találhatjuk meg, 30 dolláros áron.

Darksiders: Warmastered Edition

  • Megjelenés: november 22. (PS4, Xbox One, Wii U), november 29. (PC)
  • Platform: PS4, Xbox One, Wii U

A Darksiders sem ússza meg remasterelt kiadás nélkül. A késéssel érkező Warmaster Edition teljes vizuális nagygenerált kapott, így FHD felbontás és 60 fps-es sebesség várja azokat, akik beruháznak rá. Kivéve Wii U-n, mert ott 30 fps-sel fog futni. Játszik még valaki Wii U-n?

Final Fantasy XV

  • Megjelenés: november 29.
  • Platform: PS4, Xbox One

A tizenötödik rész képében eddigi legsötétebb Final Fantasy rész jön ki a hónap végén, amelyben egy elszigetelt birodalom utolsó örökösének és barátainak történetét láthatjuk kibontakozni, egy olyan nyílt világban, amiben a fantasy-elemek helyett inkább a valóságon van a hangsúly, amit különösen a modern épületek, az autók és országutak jelenléte bizonyít. Na persze, azért a megszokott, elszállt dolgoktól sem kell elbúcsúznunk.

Ti melyik játékot fogjátok bezsákolni november folyamán? Melyiket várjátok a legjobban?