A napokban végre hivatalos lett, hogy PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is meg fog jelenni az eddig kizárólag a Nintendo 3DS-en elérhető Resident Evil Revelations, az öröm azonban nem mindenkinél volt felhőtlen, a játék ugyanis elkerüli a kézenfekvőnek tűnő PlayStation Vitát.

A furcsa döntésre a Capcom a hivatalos PlayStation blogon azt a választ adta, hogy a csapatuk arra kíván koncentrálni, hogy a nagy képernyőkön hozzanak el hátborzongató élményt a rajongóknak, akik így teljes mértékben el tudnak merülni a játék világában. Ezen kívül a másik indokként azt mondták, hogy a 3DS és a Vita között óriási különbségek vannak, nem csupán a fejlesztői környezet tekintetében, hanem már magának a képernyőknek is más és más funkciói vannak.

Mi magunk nem teljesen értjük ezeket az indokokat, hiszen a személyi számítógépek, az Xbox 360 és a PlayStation 3 is jócskán eltér a 3DS felépítésétől, sőt a használati körülményeitől is, míg a PlayStation Vita a lehető legközelibb rokon, ami igazán alkalmas lehetne a kifejezetten marokkonzolra tervezett játék futtatására. Valószínűsíthető, hogy nem tisztán technikai okok mozogtak e döntés hátterében.