Immár Magyarországon is elérhető, vadonatúj és színes kínálatával, a Disney+ szolgáltató. Hazai riválisai, az HBO Max és a Netflix sem tétlenkednek azonban a héten, több izgalmas premierrel készülnek a következő napokban. Összegyűjtöttük az öt legjobban várt produkciót.

GYILKOS ELME (HBO Max) – hétfő

  • Műfaj: dokumentum sorozat / bűnügyi
  • Leírás: Hat személy bizarr és pszichológiailag összetett történetét láthatjuk, akiket egy 1985-ös gyilkosságért ítéltek el. Noha öten bűnösnek vallották magukat, 2009-ben a DNS-vizsgálatok alapján felmentették őket. Az eset felkavarta a nebraskai közvéleményt, egyben rávilágított a tanúvallomások és az emberek emlékeinek bizonytalanságára.

Az Esernyő Akadémia 3. évad (Netflix) – szerda

  • Műfaj: szuperhős / képregényadaptáció
  • Leírás: A megemelt korhatár-besorolás és a thriller irányába tett műfaji fordulat a korábbiaknál feszültebb és brutálisabb tíz epizódot ígér. A folytatásban hőseink visszatérnek az Akadémiára, hogy összecsapjanak a Hargreeves testvérekkel, miközben egy misztikus erő kezdi pusztítani a várost. A főszereplőket továbbra is Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheenan, Aidan Gallagher és Justin H. Min alakítják, de feltűnik a következő tíz epizód során az Eufória Ash-ének megformálója, Javon 'Wanna' Walton is.

SZÉGYENTELENEK 1-11. évad (HBO Max) – szerda

  • Műfaj: szociovígjáték
  • Leírás: Az eredeti angol sorozat amerikai változata, melyben egy chicago-i munkáscsalád, Gallagherék szórakoztató mindennapjait követhetjük figyelemmel. Az apuka alkoholista, aki rendszerint a nappali padlóján köt ki, míg a gyerekek suliba járnak, feszegetik a törvény határait, másodállásuk van, és összetartanak. Minden körülmények között.

A NAGY PÉNZRABLÁS: KOREA (Netflix) – csütörtök

  • Műfaj: heist / gengszterfilm
  • Leírás: Álex Pina heist gengsztertörténetének merész újragondolását láthatjuk majd egy határok nélküli országban. Az eredeti történet szerint egy bűnöző csapat túszokat ejt a Jegybankban, míg tudós vezetőjük a rendőrség lépéseit manipulálja.

A férfi a méh ellen (Netflix) – péntek

  • Műfaj: burleszk / vígjáték
  • Leírás: A kétbalkezes apuka hosszú idő után szerez munkát. Flancos házra kell vigyáznia a gazdag tulajdonos távollétében, ám egy méh utáni hajtóvadászatot követően csak felperzselt földet hagy maga körül. Végül a bíróság színe előtt kell számot adnia a nehéz nap eseményeiről.

Ti melyik sorozatot várjátok leginkább? Esetleg más produkciók szerepelnek a listátokon? Írjátok meg kommentben!