• Jön az Xbox One októberi frissítése
  • Javul az alkalmazások kitűzése
  • Jobb lesz a barátlista
  • Helyi hálózaton keresztül is nézhetünk filmeket.

A Microsoft ma mutatta be mindazt, ami az Xbox One októberi frissítésével jön, a kulcsszó pedig ezúttal is a kezelés könnyebbé tétele volt. Ennek egy része az, hogy a programok kitűzése egy külön, játék közben előhívható menüpontot kapott, így már nem kell a főmenüig visszalépni, ha valamit a képernyőn szeretnénk látni -- ehhez kapcsolódóan immár az üzenetek és a barátlista is kitűzhető a képernyőre.

Aztán jön a felvételek rögzítésének könnyített módja, kifejezetten azoknak, akiknek nincs Kinect perifériája. Ehhez kétszer meg kell nyomunk az Xbox gombot, majd lenyomni az X-et, s a konzol már rögzítette is legutóbbi 30 másodpercet, felváltva ezzel az "Xbox, record that!" parancsot.

Az újítások és javítások közé tartozik még az átdolgozott Barátok menüpont, az Achievementek mellett már azt is láthatjuk, ki szerezte meg azt, a helyi hálózaton lévő gépünkről nézhetünk filmeket, az Xbox One Digital TV Tuner birtokában a Xbox SmartGlass kompatibilis eszközeinkre sugározhatjuk a tévéadást, illetve számos egyéb elem is érkezik. Részletes lista az Xbox Wire oldalon.