Valve Steam Box

Minden bizonnyal a hétvége (és talán az év) legnagyobb híre, hogy Gabe Newell, a Valve feje a Kotakunak árulta el először, hogy a már egy éve keringő Steam Box pletykák igazak, és a csapat a 2013-as esztendő folyamán kiad egy korlátozott képességű, kifejezetten steames játékokra szabott PC-t.

„Megcsináljuk, bár szerintünk nem mi leszünk az egyetlenek. Nos, annyi biztos, hogy a mi hardveres környezetünk erősen limitált lesz. Ha több lehetőségre vágysz, bármikor vehetsz egy átlagos PC-t, de azok, akik az egyszerűbb megoldásokat kedvelik, jól járnak majd, ha a mi vasunkat teszik a nappaliba.” -- mondta Newell.

Gabe szerint az a legjobb dolog a PC-ben, hogy arra használjuk, amire csak akarjuk, és erre a Steam Box is bizonyíték lesz -- igaz, ezt a nevet csak a sajtó ragasztotta rá a gépre, valójában senki sem tudja, hogy hívják majd a masinát. Szintén rejtély, hogy mit tartalmaz majd, bár ha tippelnünk kellene, valamilyen átalakított alkatrészekből épített PC-re gondolnánk, melyen Ubuntu Linux fut. Az mindenesetre tény, hogy a Valve-et meglepte a Big Picture sikere, szóval a tévés csatlakozás alapvető funkció lesz.

Ti vesztek majd a Valve konzoljából jövőre, vagy megvárjátok az Xbox 720-at és a PS4-et?