Úgy látszik, hogy miután az EA a sok negatív visszhang után eltörölte az Online Pass rendszerét, mások is követni fogják őket. Az első ilyen cég a Codemasters, mely úgy döntött, hogy az F1 2013 és az F1 2013: Classic Edition multiplayer módjának aktiválásához nem lesz szükség egy egyszer használatos kódra.

„Átvizsgáltuk a VIP Pass aktivációs rendszert és úgy határoztunk, hogy ez nem fog kelleni sem az F1 2013, sem pedig az F1 2013: Classic Edition használatához. Ez annyit tesz, hogy a játékosoknak nem kell aktiválókódot beütniük ahhoz, hogy élvezhessék a játékok multiplayer módját, és nem tervezünk alternatív fizetős rendszert sem ennek pótlására.”

Nyilván meglehet, hogy az EA és a Codemasters egymástól teljesen függetlenül, más és más okok miatt döntött a használt játékokat vásárló embereket sújtó rendszer eltörlése mellett, s mindkét cég tényleg csak azt akarja, hogy a játékosoknak jobb legyen azzal, hogy nincs Online Pass. Ezt azonban hiába magyarázza az ember, a paranoid vásárlók ugyanis már azt vizionálják, hogy biztosan valami új lehúzással állnak elő a kiadók, s most csak altatnak minket ezzel a lépéssel. Bárhogy is lesz, egyelőre örüljünk a bejelentésnek!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

F1 2013 -- Megjelenés: 2013. október 4. -- Gépigény: nem ismert