• A Fable Fortune korai hozzáférésben kezdi pályafutását
  • A játék egy mellékága az univerzumnak az egykori Lionhead fejlesztőinek munkája

Tavaly májusban értesültünk róla, hogy a Lionhead bezárása után a fejlesztőcsapat maradékából verbuválódott Flaming Fowl Studios engedélyt kapott a jogokat birtokló Microsofttól arra, hogy elkészítsék a játék univerzumát alapul vevő gyűjtögetős kártyajátékot, a Fable Fortune-t. A fejlesztés egy sikertelen Kickstarter-gyűjtés után lassan révbe ér, de mielőtt a hivatalos megjelenésre sor kerülhetne, a játék még tesz egy kört korai hozzáférésben.

A Fable Fortune július 11-től lesz elérhető PC és Xbox One platformokon, Steamen és a Microsoft áruházában. Azok, akik korán beneveznek a játékba, mindössze 13 euró (kb. 4000 forint) ellenében veselkedhetnek neki a gyűjtögetésnek és a csatározásnak, ezért a pénzért 20 csomag kártya, egy exkluzív és egy nagyon ritka lap üti a markunkat – a közzétett információk alapján ez a jövőben mintegy 35 euró értéket képvisel majd.

A trailer alapján stílusához mérten egész pofás kis játékot sikerült összehozni, hogy mennyire találja meg a közönségét az idővel kiderül majd, de az biztos, hogy egy mostanra már eléggé telített piacra igyekszik betörni.