Nem csak Peter Molyneux készítené el a Fable folytatását, hanem a jelek szerint a Microsoft sem feledkezett még meg róla, erre utal legalábbis Phil Spencer üzenete a Twitteren. Bár jelenleg konkrét bejelentenivalóval nem szolgálhat, a Fable “még sok irányba elindulhat”, fogalmazott a legendás játéksorozat negyedik részével kapcsolatos kérdésre az Xbox részleg vezetője.

A játék 2004-es megjelenése óta komoly rajongótáborra tett szert, és az Xbox egyik mindenkori húzócímének számított, azonban a sors nem kedvezett számára. A 2010-es harmadik rész megjelenése után három évvel, 2013-ban jelentették be, hogy készül egy Fable Legends, mely hosszas huzavona után 2016-ban a fejlesztő Lionhead Studios-szal együtt múltidőbe került, hiába voltak terveik a negyedik, számozott részre is.

Bár az üzenet semmilyen konkrétumot nem árul el, az bizonyos, hogy a jogtulajdonos Microsoft nem feledkezett meg a sorozatról, és ha csak halvány is, de van esély arra, hogy egyszer folytatódik. A kérdés csak az, hogy mikor, és felérhet-e a rajongók elvárásaihoz, ha egyszer elkészül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!