Új területekre merészkedik a Fable-sorozat, s nem csak az oldalnézetes beat 'em up Fable Heroesra és a belső nézetes Fable: The Journey-re gondolok, hiszen a Lionhead Studios és a Random House ma bejelentette: két regényt, pár novellát, a játék világát leíró "bibliát" , és a sorozat két új játékához egy-egy útmutatót készítenek (utóbbiak a jól ismert Prima kiadó gondozásában jelennek meg).

A minden fontosabb e-könyv platformra megjelenő, Peter David által írt novellák a sorozat főbb karaktereire koncentrálnak majd, betekintést engedve az életükbe. Ezek címe és megjelenési dátuma a következő:

  • Fable: Reaver (2012 május)
  • Fable: Jack of Blades (2012 május)
  • Fable: Theresa (2012 június)

A regények természetesen nagyobb lélegzetű, több válasszal szolgáló művek lesznek. Az első, augusztusban érkező, Fable: At The Edge Of The World című kötetet a New York Times bestsellerírója, Christie Golden jegyzi; a kötet a Fable III és a Fable: The Journey közötti eseményeket fogja bemutatni. A második könyvet illetően még nem tudunk részleteket, s az egyelőre megjelenési dátum nélküli „Fable-bibliáról” is csak annyi ismeretes, hogy a sorozat minden eddigi eseményét összesűríti egy nagy kötetbe.