Szeptemberben meglepetten konstatáltuk, hogy a Bethesda az akkor még javában készülő Fallout 3-hoz nem csomagol semmilyen pályaszerkesztőt, azzal az indokkal, hogy túl sok időbe telne annak elkészítése, azonban Pete Hines gyorsan hozzátette: még nincs kizárva, hogy a későbbiekben megjelenjen az alkalmazás. Nos, az úriember nem hazudott, ugyanis a cége ma bejelentette, hogy decemberben érkezik a Fallout 3 hivatalos modkészlete, és lehullott a lepel a letölthető tartalmakról is.

Fallout 3 DLC és G.E.C.K.Fallout 3 DLC és G.E.C.K.Fallout 3 DLC és G.E.C.K.

A Bethesda emberei, alkalmazkodva a franchise (és az USA) rövidítésmániájához, a modkészletnek a V.A.T.S. és a S.P.E.C.I.A.L. nyomdokain a G.E.C.K. (Garden of Eden Creation Kit) nevet adták (aki játszott a játékkal, találkozhatott már benne ezzel a névvel - ]{redenc). Ezzel a hasznos -- és nem utolsó sorban ingyenes -- alkalmazással a játékosok a saját szájízük szerint alakíthatják át a játék szinte valamennyi elemét (épületek, fegyverek textúrái, küldetések leírásai, stb.), sőt egyedi tárgyakat és küldetéseket is kreálhatnak. A Bethesda csapata nagyon bízik a programocska sikerében, talán nem is alaptalanul, hiszen az Oblivion modkészlete is sikeres volt, és várhatóan ezzel sem lőnek bakot.

Most pedig kanyarodjunk a letölthető tartalmak felé, ugyanis a Bethesda bejelentette, hogy a PC és Xbox 360 exkluzív tartalmak jövő januártól kezdődően havi lebontásban fognak érkezni. Az első az Operation: Anchorage nevet kapta, amiben az alaszkai Anchorage városát fogjuk megmenteni a kommunista beállítottságú kínai támadóktól. Ezután februárban az egykor szép, de a nukleáris holokauszt után romokban álló Pittsburgh városába látogatunk el, a The Pitt nevű epizódban. Végül pedig márciusban, a Broken Steel epizód keretein belül csatlakozunk a Brotherhood of Steel társaságához, és megpróbáljuk végérvényesen kisöpörni az Enclave-et a Capital Wastelandből.

Az epizódok pontos megjelenését még nem tudjuk, ahogy azt sem, mennyibe fognak kerülni, valamint arról is csak találgatni tudunk, hogy az új küldetések mellett mi mást találunk a csomagokban.