• A Fallout Cascadia egy teljesen önálló területet és történetet nyit majd meg az alapjátékban
  • Több küldetéssel bír majd, mint a Far Harbor DLC, és nagyjából akkor bejárható helyszínnel, mint a Fallout 3
  • Hivatalos premierdátum még nincs hozzá
  • Fallout 4 teszt

Az eddig legnagyobb DLC-vel lepte meg május 19-én a játékosokat a Bethesda a Far Harbor városába kalauzoló kiegészítővel, ám a modderek sem pihentek eközben, így hamarosan egy még több helyszínt és küldetést magában foglaló csomaggal gazdagodhatnak az akció-RPG tulajdonosai.

A Fallout Cascadia a nukleáris pusztaság észak-nyugati területein játszódik, főként Seattle és Washington környékén, melyeket több évtizeddel az alapjáték cselekményét követően kell majd meglátogatnunk. A csomag használatához egy új mentett állást kell indítanunk, és nem lesz lehetőségünk Boston és az észak-nyugati régióban található Cascadia között utazni, hacsak valaki nem készít erre is egy modot.

fallout-cascadia

A pakkban főként az itteni terület jellegzetes városai és helyszínei kerülnek bele, így bejárhatjuk a Mercer Islandet, Redmondot, Bellvue-t, a körülöttük lévő piacokat, reptereket és fenyveseket is, a hivatalos leírás szerint pedig az egész alig lesz kisebb, mint a Fallout 3 teljes játéktere. Ugyanakkor nem csak sétálással üthetjük majd el itt az időt, ugyanis több küldetésre indulhatunk, mint a már említett Far Harbor DLC-ben.

A grandiózus csomagon 18 modder dolgozik immár hat hónapja megfeszített tempóban, a csapat pedig úgy döntött, hogy munkájuk gyümölcsét ingyenesen biztosítják a játékosoknak. A Fallout Cascadia a Bethesda.neten fog megjelenni a tervek szerint, méghozzá PC, PS4, és Xbox One platformokon egyaránt, bár a konzolos kompatibilitásra egyelőre még nem mernek garanciát vállalni a készítők. Ahogyan azt sem tudják megjósolni, hogy körülbelül mikor készülnek el a pakkal, amelynek munkálatait ugyan jelentősen megkönnyítette a hivatalos modkészlet, a Creation Kit megjelenése, de az ambiciózus tervek miatt még így is rengeteg tennivaló akad a kiegészítővel. A Fallout Cascadia formálódását annak hivatalos weboldalán lehet nyomon követni.