• Új előzetessel jelentkezett a GDC-n a Hellblade: Senua’s Sacrifice
  • A trailer különlegessége, hogy a főszereplő arcmimikáját élőben játszotta el Melina Juergens színésznő
  • A 3D Lateral stúdió és a Cubic Motion forradalmi technológiája minden eddiginél emberibb karaktert ígér a játékban  

A brit Ninja Theory csapata komolyan bizonyítani szeretne a PC-re és PS4 konzolokra készülő Hellbalde-del, méghozzá azt, hogy minimális költségvetésből és szűkös emberei erőforrásokkal (összesen 16-an dolgoznak a projekten) is létre lehet hozni egy AAA minőségű videojátékot némi kreativitással és sok-sok fáradtságos munkával.

Bár a stúdió rengeteg fejlesztői videót tett közzé YouTube-csatornáján, hogy megmutassa, milyen elszántsággal dolgoznak a Shenua nevű kelta harcoslány mentális összeomlását és saját elméjében tett pokoljárását megörökítő darabon, de ezekkel eddig nem mindenkit tudtak meggyőzni arról, hogy tényleg valami igazán különleges készül a műhelyükben. Eddig.

A GDC-n ugyanis új trailerrel rukkolt elő a csapat, amit brutálisan hangulatosra sikeredett, ám a jelenlévők álla csak azután koppant igazán a padlón mikor kiderült, hogy az előzetesben feltűnő Shenua minden egyes arckifejezését, gesztusát Melina Juergens élőben játszotta el a színpad egy elszeparált részében. Bizony, a játékba besegítő szerb 3D Lateral stúdió és a Cubic Motion nevű gárda forradalmi technikáinak hála színésznő minden egyes arcrándulása késés nélkül azonnal átkerült az Unreal Engine 4 grafikus motor által megjelenített előzetesbe. A Tameem Antoniades, a játék vezető tervezője szerint a forradalmi arc- és testszkennelési lehetőség nagyon megkönnyítette munkájukat, hiszen nem kellett azon aggódniuk, hogy a Melina Juergens által eljátszott jelenetek hogyan festenek majd a monitoron, azt azonnal, mindenféle előkészítés nélkül megtekinthették maguk is. Az új technológiát azonban nem csak a fejlesztők segítése miatt vetették be, hanem azért is, hogy egy minden eddiginél komplexebb, realisztikusabb karaktert tudjanak megörökíteni a programban.

Erre pedig szükség is lesz, hiszen a mostantól Hellblade: Senua's Sacrifice címen futó játék teljes egészében Shenuára koncentrál, aki egy kegyetlen viking támadás következtében nem csak népét, de szerelmét is elveszti. A lány mentálisan összeomlik, hangokat kezd hallani, majd a lélek poklába alámerülve igyekszik megőrizni ép elméjét és valahogy megmenteni a párját. A Ninja Theory tehát komoly témát dolgoz fel a Hellblade-del, a lelki mozzanatok pontos rekonstruálásához és a játékban való megjelenítéséhez pedig még pszichológusokat segítségété is igénybe vették. Minden adott tehát ahhoz, hogy valami egészen különleges élményben legyen részünk valamikor az idei esztendőben, amikor a Hellblade: Senua's Sacrifice megjelenik PC és PS4 platformokon.