• A petíció aláírói a Far Cry 5 törlését követelik
  • Szerintük a játék inzultálja az amerikaiakat
  • A helyszín és az ellenség mibenlétét is meg akarják változtatni
  • E sorok írásakor már 544-en aláírták a petíciót

Manapság mindenért lehet internetes petíciót indítani, az más kérdés, hogy ezek nagyon nagy többsége annyit ért, mint a felénk száguldó gyorsvonat ellen az ima. Az viszont azért meglepő, hogy vannak olyan lelkek, akik egy játék törlését követelik ilyen formában, vagy legalábbis annak drasztikus megváltoztatását.

A nemrég bejelentett Far Cry 5 ezt is megélte, petíció indult azért, hogy abban a formában, ahogy bemutatták, ne készüljön el. Az aláírásgyűjtés elindítója nem kevesebbet kér, minthogy változtassák meg a játék ellenfeleit, azok hitvallását és lehetőség szerint a helyszínét, mert ebben a formában a Far Cry 5 inzultálja az amerikaiakat.

A petíció indítója követeli, hogy cseréljék le az ellenfelet például az iszlám követőire, vagy utcai bandatagokra. De ha a Ubisoft mégis ragaszkodna az amerikai keresztények célba vételéhez, legalább ne csak fehér emberek legyenek az ellenség. Legyenek köztük feketék (megjegyzem: a trailerben vannak) és mexikóiak is. Vagy ha ez sem jönne be a fejlesztőknek, legalább ne legyenek már hittől elvakultak a gonoszok, legyenek inkább meg nem értett hazafiak, akiket rákényszerítenek arra, hogy szembeszálljanak az amerikai kormánnyal. Vagy ez sem jó? Nos, a petíció indítója még egy utolsó lehetőséget felvet: a helyszín ne az Egyesült Államok, hanem inkább Kanada legyen.

„Kövessék eme pontok egyikét, és akkor megmenthetik ezt a játékot a PC-s pokoltól és a multikulturális fejlesztéstől. Mi amerikaiak kevés játékot mondhatunk a magunkénak, és belefáradtunk abba, hogy elveszítjük őket a multikulturális baromságban” – zárta gondolatait ezzel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!