Már az első Far Cry 5 előzetes alapján is feltűnhet néhány olyan elem, amik a korábbi Ubisoft (és nem Ubisoft) sikerjátékokból származhatnak. A fegyverek megjelenése, modelljei valószínűleg az előző részekből (Far Cry 3 és Far Cry 4) kerülhettek át az új epizódba. Legalábbis az első in-game jelentekkel megpakolt videó alapján nagyon úgy tűnik. Ez talán annyira nem is meglepő, hisz a negyedik rész bármiféle komolyabb módosítás nélkül örökölte meg a harmadik rész lőfegyvereit.

A terepjárók modelljei viszont az aránylag friss Ghost Recon: Wildlands cimű, szintén a Ubisoft gondozásában készült játékból kerülhettek át az új Far Cry részbe. Ha valóban ez a helyzet, akkor az sem okozna nagy meglepetést, ha a helikopter és a hidroplán is „átszivárogna” a legutóbbi Ghost Reconból, szőröstől-bőröstől, modellel és kóddal együtt.

A vallási fanatikusok ellen küzdő ellenállás tagjai közül néhányan láthatóan kiemelt szerephez jutnak majd a játékban, még saját videót is kaptak. Ebből következik, hogy nem kizárt a Wildlands-ben látott, kettőnél több játékost is támogató kooperációs játékmód átemelése a Far Cry 5-be. A másik lehetőség pedig az, hogy több irányítható szereplő is lesz a kampányban, valahogy úgy, ahogy azt a Grand Theft Auto 5-ben is láthattuk. Persze mindaz, ami hírben szerepel, csak spekuláció.

Ti örülnétek egy GTA 5-höz hasonló felépítésű kampánynak? Vagy a Wildlands bizonyos járműveinek?