Az Amerikai Egyesült Államokon belül most egy újabb érdekes esemény történt a Grand Theft Auto ötödik részével kapcsolatban, de nem olyasmi, amire bárki is számíthatott volna. A Florida államán belül található Havana városában Kayla McAllister anyuka 11 éves fia átlapozta a GameStop üzletében frissen vásárolt GTA V kézikönyvét, és bizony olyan dolgot talált benne, ami amúgy természetesen nem járt volna a kópiához.

Egy gyanús kinézetű, műanyagból készült zacskót rejtett a doboz. Kiderült, hogy a kéretlen csomag metamfetamint, avagy speed kábítószert tartalmazott. Az anyuka a Facebookon közétett leírása szerint május 7-én (vasárnap) egy GameStop üzletben egy használt GTA V kópiát vásárolt a fiának. A hosszadalmas telepítési folyamat alatt a fiú úgy döntött, hogy a kézikönyv olvasgatásával üti el az időt, ekkor találta meg a csomagot, amit megmutatott a szülőknek, akik természetesen azonnal értesítették a rendőrséget.

Szeptemberben, Lake Charles városában már történt egy ilyen eset: akkor is egy GameStopból vásárolt videojáték csomagolásában talált egy (szintén 11 éves) fiú egy metamfetaminos csomagot. Kayla McAllister anyukát vádló üzenetekkel bombázzák, hogy ő valójában csak leutánozta ezt a már korábban lezajlott történetet.

Az anyukát igazából nem is ez, hanem az a tény zaklatja fel, hogy ilyesmi már többször is megtörtént, ráadásul most vele is. Valamint az a gondolat riasztja meg leginkább, hogy mi történhetett volna, ha a fia nem hozza azonnal oda neki a csomagot, vagy ha helyette a 3 éves kislánya találta volna meg azt. Természetesen az aggasztó események után felvették a kapcsolatot az érintett GameStop üzlettel.

Az anyuka úgy vélte, hogy a cég csak a használt játékok lemezeinek állapotát méri fel, a kézikönyvet pedig nem ellenőrzi. A cég válasza erre az volt, hogy ők mindent ellenőriznek. A GameStop a játék kicserélést ajánlotta fel, az anyuka a negatív tapasztalok után viszont köszöni, de inkább nem kér többet a vállalat szolgáltatásaiból.

Az anya a baj elkerülése végett azt ajánlja, hogy mindenki vizsgálja át a frissen vásárolt használt játék csomagolásának a legapróbb porcikáját is.

gta-v-metamfetamin.jpg

Megdöbbentő eset, szerintetek a hasonló ügyek milyen változásokat váltanak majd ki a használt videojátékok árusításával foglakozó üzletek szabályzásával kapcsolatban?