• 2021 februárjában érkezik a Far Cry 6
  • Melyben a széria történelme során először egy igazi nagyváros is helyet kapott
  • Így harcolhatunk majd háztetőkön és szűk sikátorokban egyaránt
  • Azaz a pályának ez a része vertikálisan jóval tagoltabb lesz

Rövid szivárgás után a Ubisoft végül pár napja elismerte, hogy készül náluk a Far Cry 6, egyben pedig a játék első részleteiről is lerántotta a leplet. Ezek alapján a pesszimistább játékosok egyből lemondóan sóhajtottak, mondván, sokadjára is megkapjuk ugyanazt a programot, csak más kinézettel, pedig a Far Cry 6-ban szerepel valami, amit eddig a széria egyetlen tagjában sem láthattunk: egy nagyváros.

A játék helyszínéül szolgáló Yara szigetének ugyanis akad egy fővárosa is, ahol a diktátor Anton Castillo és annak legelhivatottabb támogatói élnek, mi pedig természetesen bejárhatjuk majd ezt a települést is. A Far Cry 6 narratív vezetője, Navid Khavari, szerint olyan érzés lesz ide látogatni, mintha az oroszlán barlangjába sétálnánk be: itt mindenki ellenünk van, ráadásul a játék legkeményebb ellenfelei is itt várnak ránk.

Ami pedig a játékmenetet illeti, a főváros ezen a téren is teljesen más lesz, mint bármi, amit eddig megtapasztalhattunk a szériától. A Far Cry-játékok tradicionálisan elhagyatott vagy gyéren lakott területeken játszódnak, ezekhez képest pedig a város egy jóval szűkösebb, ugyanakkor vertikálisan tagoltabb környezet lesz, azaz harcolhatunk majd sikátorokban és háztetőről háztetőre ugrálva egyaránt, ez pedig Khavari szerint alapjaiban változtatja majd meg a játékélményt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!