• Vaksötét 2-ben múltbéli bűnei miatt válik célponttá a vak férfi
  • Néhány bűnöző elrabolja túlélésre képzett lányát
  • A Corvin moziban már ezen a héten lesznek vetítések

2016 egyik legnagyobb és legtipikusabb sikerfilmje volt a Vaksötét (Don’t Breathe). A Madarak a dobozban és a Hang nélkül koncepciójához hasonlóan érzékszervek használatára épülő horrort láthattunk. Az izgalmas alapszituáció szerint néhány gátlástalan tini betör egy vak férfi házába, arra azonban nem számítanak, hogy egy amorális veteránnal kerülnek szembe, aki szinte várja a betolakodókat. A kegyetlen házigazda válik vadásszá, és a betörők az áldozatai.

Mivel 10 millió dolláros költségvetése mellé összesen 160 millió dollár jegybevételt gyűjtött a film, nem meglepő, hogy az alkotók rábólintottak a folytatásra. Ezúttal Norman iskolától távol tartott, túlélésre kiképezett lányát rabolja el egy bűnöző csapat. A hivatalos leírás szerint a főhős sötét múltja bosszulja meg magát az új epizódban, ugyanakkor feliratosan is közzétett előzetese alapján nem a vak férfi bukik majd el a történet végén.

A szerencsésebbek már ezen a héten is láthatják a filmet a Corvin moziban, országos bemutatót azonban nem hirdettek. Eredetileg tavaly tűzték volna műsorra a Rodo Sayagues rendezését. Utóbbi az első rész producereként most Fede Alvarezt váltja a rendezői székben. A főszereplőt ismét Stephen Lang (Avatar) alakítja, mellette pedig feltűnik Brendan Sexton III (A fiúk nem sírnak) és Adam Young (SzexoktatásVaják: A vér eredete) is.

mv5bogzlntc4mgytmgjmmc00owiylweyyjitmge3zdixodqwyzjixkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)