Megérkezett a vásárlók által oly régóta áhított Aliens: Colonial Marines javítás, mely gyakorlatilag mindenbe belenyúl, amibe csak lehet -- és sajnos kell is. Persze, a játék nem lesz jobb tőle, de ha már megvette valaki, érdemes megnézni, mi változik, ha végre lecsorog a folt a Steam szervereiről.

A patch javítja a mesterséges intelligenciát, mind a társaink, mind pedig az idegenek oldalán. Kiküszöböli a sokat kritizált "beakadó alien"-bugot, mi több, a sok instant összeomlást és windowsos hibaüzenetet is száműzi. Többet nem éledünk újjá fegyverek nélkül, rendesen működik a lángszóró, nem válhatunk sebezhetetlenné a közismert exploittal, és a felhasználói felület is könnyebben használható. Ami a technikai oldalt illeti, a grafika szebbé vált, hála az új fényeffekteknek és a magasabb felbontásban tündöklő textúráknak. A halálanimációkat is frissítették, a xenomorfok nem fognak rongybabaként összeesni előttünk.

A multiplayer is kapott kezelést: a kooperatív mód nem dobja ki a barátainkat "csak úgy", és csatlakozni is gyorsabb; a kompetitív játékban többféle módon változtathatjuk meg idegenünk külsejét; a csapatok automatikusan kiegyensúlyozzák magukat, ha valaki kilép, és így tovább.

Lassn tehát feljavul a program, bár az év eddigi legnagyobb csalódásának rothadó címkéjét valószínűleg sosem veti le magáról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!