Január végén könnyes búcsút vettünk a Hellgate: Londontól, ami bár érdekes koncepcióra épült, az exblizzardos fejlesztők mégsem tudtak egy igazán jó játékot tető alá hozni. Nem azt mondom, hogy a kutyát sem érdekelte a démonoktól hemzsegő London, csak azt, hogy nagyon kevesen játszottak vele, olyannyira, hogy ez a fejlesztő Flagship Studios vesztét okozta. Azonban van, aki látta a programban rejlő potenciált, ez a cég pedig a koreai HanbitSoft volt, akik felvásárolták a játék ázsiai terjesztésére szóló jogokat, sőt a továbbiakban a fejlesztését is ők végzik a San Franciscóban alapított Redbana nevű stúdiójukban.

Az MMOG-kre szakosodott cég vezetése alatt Koreában szépen menetel a Hellgate, a cég pedig meghallgatva a rajongókat, nyugaton visszahozná a játékot, csak egy baj van: a Namco Bandainál vannak az amerikai és európai termesztési jogok.

Azt nem tehetik meg, hogy a koreai szervereket megnyitják az itteni játékosoknak is, hiszen ezzel törvényt sértenének, így csak egy út maradt, mégpedig, hogy egy nagyobb pénzösszeg ellenében megveszik a megfelelő licenceket. Mi drukkolunk nekik!