Minden kezdet nehéz, és ha ezt a vásárlók fizetik meg, az soha sem sül el jól: a HyperX ezt megtanulhatta év elején, mikor belépett a mechanikus billentyűzetek piacára az Alloy FPS-sel, amely erős, de egyáltalán nem tökéletes kezdet volt, közel sem szólt akkorát, mint kellett volna. Az Alloy Elite ugyanakkor igyekszik elődje összes hibáját kiküszöbölni, és ez majdnem sikerül is neki.

A Cherry MX alapokra épített billentyűzet kék, barna és piros mikrokapcsolóval is elérhető – nálunk az utóbbi járt, amely a membrán alapú klaviatúrák alacsony hangkibocsátását keveri a mechanikus technológia tartósságával és érzésével. Ez a keverék működik, az Alloy Elite-et igazi élmény játék közben használni, mivel azonban magyar változat nem létezik belőle, ezért azok, akik esetleg aktívan írnak is, kénytelenek a kezüket ráállítani az alt+j kombináció gyakori használatára a hosszú „í” betű kicsiholása érdekében.

HyperX Alloy Elite

Nincsenek ugyanis makrógombok sem, amikkel ezt ki lehetne küszöbölni (mint egy felsőkategóriás Razernél), de ez igazából nem nagy áldozat azért a nagyszerű élményért, amit az Alloy Elite ad. Szinte teljes egészében megmaradt az Alloy FPS külseje és váza: a fantasztikus tapintású, fémből készült vázból kecsesen kiemelkedő gombok, külön csomagban kínált, opcionálisan felszerelhető, érdes felületű WASD billentyűk, a vastag, harisnyázott USB kábel, amiből végre kettő van.

Az Alloy FPS-hez hasonlóan ugyanis az Elite-en is található egy másodlagos USB, ami azonban elődjével ellentétben nemcsak telefontöltésre jó, hanem perifériákat is kezel, pl. fejhallgatót. Mindezt sikerült megfejelni az F1 gombok fölötti extra sávval: a bal felső sarokban levő gombokkal a piros háttérvilágítás ereje és típusa állítható, és bekapcsolható a gamer mód is, amely letiltja a Windows billentyűket. Jobb oldalon a multimédiás gombok kaptak helyet, görgős hangerőszabályzóval. Sajnos szoftver ezúttal sem érkezik a billentyűzettel, az összes beállítási lehetőséget a gombok hivatottak kontrollálni, és jelenleg ennél nem is kell több.

HyperX Alloy Elite

A grátisz csuklótámasz anyagminősége ugyan borzalmas, de praktikus extra. A HyperX Alloy Elite egyértelmű revízió, az egyik legjobb, elérhető áron kínált mechanikus billentyűzet, ami jelenleg a piacon van. RGB világítással, makróbillentyűkkel még a BlackWidow Chromát is meg tudná szorongatni!

Ajánlott termék