• Felbukkant egy összehasonlítás a két új Xbox konzolról
  • Eszerint az Xbox Series S számítási kapacitása 4 TFLOP lesz

Eddig sem volt igazán kérdés, hogy a Microsoft az Xbox Series X mellett egy gyengébb és olcsóbb verzióval is készül a következő generációra, annyi pletyka volt már erről, a múltkori szivárgás után pedig végképp nem lehet kétségünk afelől, hogy érkezik az Xbox Series S. De mire lesz képes hardveresen? Erre derült most fény – már ha hihetünk a TweakTown adatainak, melyet a Eurogamer vezető szerkesztője, Tom Warren osztott meg és egészített ki.

feny-derult-az-xbox-series-s-hardveres-specifikacioira.jpg

A legfontosabb különbség, hogy amíg az Xbox Series X nagyjából 12 TFLOP számítási kapacitású GPU-val fog érkezni, addig az Xbox Series S esetében ez az érték körülbelül 4 TFLOP lesz, de a vezérlőegységek számában (52 vs. 20) és az órajel tekintetében (1.825 GHz vs. 1.550 GHz) is jelentős eltérés lesz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amíg az Xbox Series X a teljesímény tekintetében a 4K / 60 fps értékeket célozza be (vagy a natúr 8K-t), addig az Xbox Series S esetében 1440p felbontásra érdemes számítani 60 fps mellett.

A CPU tekintetében elviekben nem lesz különbség a két verzió között, RAM-ból ellenben 16 helyett csak 10 GB jut majd a kisebbik modellbe, mely a korábbi híreknek megfelelően az optikai meghajtót is elhagyja.