Az EA ma bejelentette, hogy exkluzív licencszerződés keretében megvásárolták a spanyol első- és másodosztály, azaz a Liga BBVA és a Liga Adelante jogait, így az ibériai ország bajnokságának minden csapata bekerülhet a játékba.

A sajtóanyag lényegi része az adidas Live Season bemutatásáról szól. Ennek lényege, hogy minden héten a FIFA 09 hat bajnoksága, egész pontosan a Barclay’s Premier League, La Liga BBVA, Ligue 1, Bundesliga, Serie A és a Mexican Primera Division játékosadatbázisa a valós adatokkal frissül – ha például a hétvégén Ronaldinho gólt lő és remekül játszik, az új adatok letöltése után máris érzed a különbséget, hiszen javulnak a mutatói, tulajdonságai. Ennek lebonyolításához egész csomó futballmegfigyelőt szerveztek hálózatba, akik a 2008/09-es szezon végéig heti rendszerességgel feltöltik az adatokat. Most jön mindennek az ára... Idézem a sajtóközleményt, mert számomra nem világos teljesen: „A játékosok kiválaszthatnak egy ligát, melynek adatait ingyenes próbaverzióként az aktiválás után a szezon végéig megkapják, ehhez a FIFA 09 játék mellett internetkapcsolat és Xbox Live vagy Playstation Network előfizetés szükséges.” Ugyebár itt nincs szó a PC-ről, és úgy tűnik, ha valaki a többi ligához is meg akarja szerezni ezt az okosságot, akkor fizetni kell majd érte. Örömmel látnék valami tisztázást ezzel kapcsolatban, mert ez így nem teljesen világos számomra.

No és a harmadik bejelentés: a demó szeptember 11-én lesz elérhető az Xbox Live és a PlayStation Network hálózaton. Izé... Igen, szó szerint ennyi áll az anyagban. Lehet, hogy mégis revidiálnom kell a bevezetőmet a PC-sek emberszámba vételéről?... (Tegyük hozzá: a lipcsei sajtókonferencián elhangzottak szerint lesz PC-s demó, csak egy nappal később. Ámen.)