Az EA konferenciáját Olaf Coenen, az EA németországi divíziójának embere nyitotta meg. A közönségnek valamit beszélt németül, majd távozott. A helyét Peter Moore vette át.

Peter bejelentette a Tennis című játékot, amit az EA Canada fejleszt. A fő fejlesztési platform a Nintendo Wii, és támogatni fogja az E3-on bemutatott MotionPlus kiegészítőt is. A játékban exkluzívan megtalálható lesz a wimbledoni pálya és maga Boris Becker is. Megjelenés 2009-ben.

Andy Wilson következett, aki a FIFA játékok producere. Leleplezte a Live Seasont, ami a FIFA 09 prémiumszolgáltatása lesz az Adidas támogatásával A PC-n, Xbox360-on, és PS3-on is elérhető funkció 6 liga játékosainak statisztikáival fogja folyamatosan frissíteni a játék adatbázisát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha egy valódi meccsen egy játékos lába eltörik, az a játékban sem lesz bevethető. Ez a szolgáltatás a 2008/09-es szezonban ingyenes lesz (ez nem teljesen igaz ebben a formában, bővebben a külön hírben! - ]{redenc).

David Rutter lépett a színpadra, aki a játék demójával kezdett el játszani. Bemutatta a javított labdakezelést, cseleket, szöktetést, labdalevételt, és az új animációkat , egyszóval minden újítást. Beszélt még a Be a Pro módról is, amiben egy játékost, és csak őt irányítjuk, sok éven keresztül. A lényeg viszont az, hogy a játék demója Xbox360-ra, és PS3-ra szeptember 11-én érkezik meg, PC-re pedig egy nappal később.

A játék első és hivatalos trailere:



A Sims 3 demója következett. Igazság szerint semmi újat nem mutattak, minden kicsit jobb és szebb lesz, mint az előző részekben -- „szinte olyan lesz, mint a valódi élet”. A megjelenés viszont fontos, ami 2009. február 20. lesz világszerte, valamint egy extrákkal telepakolt gyűjtői kiadás is várható.

A Sim Animals következett Sam Player (höh, igazi játékos) prezentálásban. A játék DS-verziójában lesznek farkasok, és a játszótérül szolgáló világot magunk készíthetjük majd el. A Wii-verzióban pedig lesz online kooperatív mód négy személy részére.

A Boogie Superstar volt soron ezután, amit egy trailerrel mutattak be a közönségnek. Valamilyen popszám kíséretében egy férfi táncolt a színpadon, a játék pedig valós időben lekövette a mozdulatait. A Boogie Superstarban megcsillanthatjuk majd énektudásunkat is.

A Harry Potter and the Half-Blood Prince játékmenet-videója következett. A filmben a Weasley testvéreket játszó színészek mutatták be, hogy fog kinézni a varázspálcapárbaj a játékban.



Chris Corry, a Red Alert 3 producere lépett a színpadra ezután, és bemutatta a játék átvezető videóinak színészstábját. Íme a zavarba ejtően gazdag lista:

  • J.K. Simmons (Pókember, Juno)
  • Tim Curry (Oscar, It, Rocky Horror Picture Show)
  • Jenny McCarthy (korábbi Playboy nyuszi, Sikoly 3)
  • Kelly Hu (Skorpiókirály, X2)
  • George Takei (Hősök - Kaito Nakamura, Star Trek - Sulu)
  • Gemma Atkinson (róla már korábban írtunk)
  • Andrew Divoff (Lost - Mikhail Bakunin)
  • Ivana Milicevic (Casino Royal)
  • Jonathan Pryce (A Karib-tenger kalózai)
  • Autumn Reeser (Narancsvidék - Taylor Townsend)
  • Peter Stormare (Szökés - John Abruzzi)
  • Randy "The Natural" Cotoure (korábbi UFC nehézsúlyú bajnok)
  • Gina "Conviction" Carano (a verhetetlen Elite XC harcos, American Gladiators)


GC 2008: EA sajtókonferenciaGC 2008: EA sajtókonferenciaGC 2008: EA sajtókonferencia

A Dawn of War 2 egy látványos CGI videóval, és egy új faj, a tyranidok bemutatásával tette tiszteletét.





A show-t Todd Hollenshead zárta, a Rage játékmenet-videójával, amiben gyönyörű robbanásokat, hatalmas nyitott területeket, és mutánsokat láthattunk. Mivel ez a trailer még nincs meg, ezért a Quake-Con-os videót rakom a hírbe.



Sajnos még nem érkezett meg az összes videoanyag, de mihelyst a kezeink között lesznek, frissítjük a hírt.